Szeptemberben választ Gávavencsellő lakossága

Gávavencsellő – Időközi választás lesz szeptember 9-én Gávavencsellőn, a választópolgárok a polgármesterre és a képviselő-testület hat tagjára adhatják le voksukat. A választásra azért van szükség, mert a képviselő-testület május 30-án kimondta feloszlását, június 15-én pedig a polgármester asszony lemondott a tisztségéről, s azóta az alpolgármester vezeti a települést.

Tizennégy jelölt hat helyre

Mint Bakos Tóth Ildikó, a Gávavencsellői Polgármesteri Hivatal aljegyzője érdeklődésünkre elmondta, a polgármesteri címért két jelölt száll harcba, akik a szavazási lapon a sorsolásnak megfelelően a következő sorrendben szerepelnek: Berecz János (Fidesz-KDNP), Vojtó Mihályné (független).

A hat képviselői helyre tizennégy jelölt van, akiket szintén a sorsolási sorrendnek megfelelően sorolunk fel: Szalka Mihályné (Fidesz-KDNP), Tóth-Takács Mónika (független), Tóthné Tilk Katalin (független), Ilku Béla (Fidesz-KDNP), Sztankovics Tibor (független), Vojtó Mihályné (független), Urbán Imre Attila (független), Csisztu Miklósné (független), Bodóné Szőnyi Erzsébet (független), Frank Zoltán (Fidesz-KDNP), Aleksza János (Fidesz-KDNP), Lovász Tibor (független), Pásztor Tibor (Fidesz-KDNP), Dögei Attiláné (Fidesz-KDNP).

Szeptember 9-én 6 órától 19 óráig három szavazókörbe várják a választópolgárokat: lesz egy szavazókör az IKSZT épületében, valamint a Rakovszky Sámuel Általános iskolában és a Csicsergő Óvodában.

Nincs kampánycsend

Nincs kampánycsend, de mégis van egy-két jogszabály, amit be kell tartani. Ilyen például, hogy a szavazóhelyiség 150 méteres körzetében nem lehet kampánytevékenységet folytatni közterületen, valamint a választás napján nem lehet választási nagygyűlést tartani.

– MML –Gávavencsellő.
SZON.HU


hirdetés