Sport

2013.06.23. 13:07

Semmi sem lehetetlen!

Vitka - Edzés nélkül, szívvel-lélekkel küzdve, elképesztő körülmények között végzett az élen a csapat.

Vitka - Edzés nélkül, szívvel-lélekkel küzdve, elképesztő körülmények között végzett az élen a csapat.

Csípjenek meg! Kári Kálmán, a vitkai futballcsapat mindenese joggal kérhette övéit, hogy ekképpen ejtsenek „sebet” a karján. A gárda ugyanis egy szép júniusi napon, egészen elképesztő módon ugrott a tabella tetejére – a legjobbkor, a megyei harmadosztály kisvárdai csoport utolsó fordulójában. Tári Sándor edző „fiai” a harmadik helyről rugaszkodtak neki a zárókörnek, mindazonáltal az éremszerzés sem tűnt tutinak...

Erre nem számítottak

Ehhez képest a Vitka – idegenben legyűrte a Petneházát (2–4), „két házzal odébb”, a bajnoki döntőnek beillő NagydobosLövőpetri összecsapáson pedig olyan eredményt produkáltak (gólnélküli döntetlent...) a felek, ami mindkettő bukásához vezetett. A mindaddig első vendégek például a harmadik, a házigazdák a másodikról a negyedik pozícióba csúsztak vissza. A nevető harmadik, naná, hogy a korábban egy pillanatig sem vezető Vitka – mindent, jelen esetben az „aranyat” vitte.

– Számunkra is abszolút meglepetés, ami történt – közölte kendőzetlen őszinteséggel Kári Kálmán, a vitkai egyesület elnöke. – Szerettünk volna a dobogón zárni, de a végén már abban sem nagyon bíztunk... A NagydobosLövőpetri meccs kimenetelétől függött a sorsunk, amelyen döntetlen született, bármilyen más eredmény esetén legfeljebb második helyet csíphettük meg, ugyanakkor lehettünk volna negyedikek is.

Még a szünetben sem hitte...

Vagyis, akadt izgalom bőven.

– A két mérkőzést csaknem egyszerre fújták le: hajrában már biztos volt, hogy nyerünk, tartottuk a kapcsolatot a másik pályán lévőkkel, így azonnal értesültünk a kedvező fejleményről. Három éve vettem át a csapatot, megjegyzem az előző szezonban futball sem volt Vitkán: előbb hetedik, majd ötödik helyet értünk el, idén pedig bajnokok lettünk. Azt senki nem mondhatja, hogy ne fejlődtünk volna... Hozzáteszem, még az utolsó meccs szünetben sem hittem, hogy mi leszünk a befutók, nem is álmodoztam róla. Nyilvánvaló, némi szerencse is közrejátszott sikerünkben, az is igaz, edzés nélkül, viszont szívvel-lélekkel küzdve kerültünk az élre. No és persze, van néhány jó képességű játékosunk.

Kári Kálmán szerint szinte biztos, hogy a Vitka él a hihetetlen körülmények között kivívott jogával.

– A létesítmény adott, sőt állítom, ezt többen megerősíthetik, a megyében nem sok olyan minőségű pálya akad, mint miénk. Az öltőző rendben van, körülményekkel nem lehet gond.

Magasabb osztályú feladatok

– Most már elmondhatom, hogy vállaljuk a megyei másodosztályú szereplést, de négy-öt játékos igazolása feltétlenül szükségünk lesz, hogy esélyünk legyen a bentmaradás kiharcolásra. Emellett az ifjúsági csapat megszervezése is feladtak közé tartozik.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!