Gazdag programsorozat a reformáció jegyében

Záhony – A reformáció 500. évfordulója alkalmából rendeznek programsorozatot a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Kedden a Partiscum Mobil Planetárium települt ki az iskolába, emellett tematikus rajzversenyt szerveztek az alsó, illetve a felső tagozatos tanulóknak. Szintén a hét első iskolai napján az 5-6., valamint a 8. évfolyamosok 3-3 fős vegyes csapatai részvételével került sor a német nyelvi versenyre is.


Szerdán a felső tagozatosoknak a művelődési házban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő tart rendhagyó történelemórát. A szövegmondó versenyen az 1-2. évfolyam tagjai verses mesét adnak elő, a 3-4. évfolyamosok pedig a Heltai Gáspár fabulamondó verseny során mérik össze a tudásukat, míg a felsősök bibliai történeteket tolmácsolnak.

Csütörtökön a tankerületi iskolák csapatainak részvételével történelmi vetélkedőt rendeznek, melynek feladatait Marczinkó István, a Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének elnöke, ny. szaktanár és Néző István kisvárdai történész szerkeszti.

Mostanság tart a hagyományos Árpád-hét is az intézményben.

KM

Címkék: ,hirdetés