Gazdag programsorozat a szőlőskerti iskolában

Rajzok díszítik az iskola aszfaltját
Rajzok díszítik az iskola aszfaltját - © Fotó: Kasik Tünde
Nyíregyháza – „Szeretem a biciklimet!” címmel tartottak gazdag programsorozatot a szőlőskerti iskolában.


Huri Panna, Jaroscsák Boglárka, Magyari Jázmin, Martin Anna és Moravszki Lenke készített összegzést minderről. Ebből kiderül: „Azért választottuk ezt a címet, mert Nyírszőlősön nagyon sokan járunk bringával iskolába. Rajzkiállítással kezdtünk, melynek témája szintén a közkedvelt kétkerekű volt.

A második napon minden osztály egy egészséges tízórait készített, illetve egy környezetvédelmi totót töltöttek ki a jelentkező csapatok. A harmadik napon kellett leadni a tanulók által írt verseket, melyek szintén a bicajról szólnak. Meglátogattak minket a Blue Sharks kosarasai, akik egy bemutatóval készültek.

Az aszfaltrajzversenyen a Környezetbarát közlekedés témában alkottunk az iskolaudvar aszfaltján. A negyedik napon minden osztály egy kijelölt területen szedte össze a szemetet. Az ötödik napon megnéztük a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesület bemutatóját, melynek egyik tagja egy tavalyi iskolatársunk. Meghallgattuk Takács Gyula rendőr százados előadását a biztonságos kerékpáros közlekedésről. Az ott hallottakat fel tudtuk használni a KRESZ-tesztek kitöltésénél, miközben osztályonként öt tanuló teljesítette a kerékpáros ügyességi pályát. Az eseménydús héten sokat tanultunk az általunk kedvelt bringáról, és még jól is éreztük magunkat”.

KM
hirdetés