Gázrobbanásban égett meg egy férfi Újfehértón

Gázrobbanásban égett meg egy férfi Újfehértón
Robbanás rázta meg a Tokaji utcát csütörtök reggel Újfehértó belterületén.

10:20

Egy személyt vittek égési sérülés miatt kórházba a mentők. Az első jelzés nyomán 7 óra előtt a helyi tűzoltók siettek a kárhelyre, ahol egy nagy alapterületű családi házban történt tisztázatlan okból robbanás. A palackos gáz akkora erővel nyomta meg a házat, hogy egy fiatalember testfelületének 30 százalékán megégett, egy közfalat kidöntött, az összes ablakot kitörte. Az anyagi kár több százezer forint lehet. A lángokat gyorsan eloltották a tűzoltók, akihez a nyíregyházi kollégák csatlakoztak. A körülményeket a rendőrség is vizsgálja, egyelőre nem tudni figyelmetlenség, baleset, vagy szándékosság áll-e a háttérben. Nem zárható ki, hogy rosszul zárt palackból szökött a gáz, és ébredés után egy cigarettára gyújtva történt a nagy erejű robbanás.

-Pusztai Sándor-

08:57

Gázrobbanás volt csütörtök reggel Újfehértón, egy Tokaji úti házban. A tulajdonos testének 25 százalékán súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Pernyák Sándor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: az eddigi adatok szerint a ház tulajdonosa előző nap cserélt gázpalackot. Feltehetően a rossz felszerelés miatt gáz került a helyiségbe, s amikor csütörtök reggel a férfi rá akart gyújtani, a gáz berobbant. Ekkor égett meg a férfi testfelületének 25 százaléka. A lakás tulajdonosát kórházba szállították. A tűzoltók jelenleg az utómunkálatokat végzik a területen.

-Független Hírügynökség-
hirdetés