Gázszállító kamion borult fel a 6-os főúton – késő délutánig tarthat az útzár

Pécs – Baleset miatt teljes útzár van a 6-os főút 185-ös kilométerszelvényénél Pécsvárad közelében. Egy gázpalackokat szállító kamion borult fel fél tizenkettő előtt néhány perccel. A pótkocsi leszakadt, mintegy 300 PB gázpalack száz méteres körzetben szétszóródott.

Pfeiffer Márton, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője a Független Hírügynökség pécsi tudósítójának a helyszínen elmondta: nem történt gázszivárgás, mindössze egyetlen palack külső borítása sérült meg. A palackokat egy fővárosból érkező teherautóra rakodják át, a munkálatok várhatóan késő délutánig eltartanak. Az útzár miatt a forgalmat Pécsváradnál a régi 6-os útra terelik a rendőrök.
A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. Ennek eredményétől függ, hogy közlekedési szabálysértés, vagy bűncselekmény gyanúja miatt kell felelnie a kamion sofőrjének.
A kamion mögött éppen nem haladt senki, és szembejövő forgalom sem volt az egyébként forgalmas hatos főúton, így a szétszóródó palackok nem okoztak nagyobb balesetet.
hirdetés