Gázvezetéknek tolatott egy autó Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Gázvezetéknek tolatott egy autó Nyíregyházán – Megyei katasztrófavédelmi hírek
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2016. május 23-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Egy dízel üzemű személygépkocsi motortere gyulladt ki hétfő délután Vásárosnaményban, a Bartók Béla utcában. A város önkormányzati tűzoltói oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Egy harminckét milliméter átmérőjű napkollektorhoz tartozó rézcsővezetékéből, technológiai meghibásodás következtében az egyik csatlakozásnál fagyálló folyadék szivárgott hétfőn délelőtt Újfehértón, a városi uszoda pincehelyiségben. 54 gyereknek és 20 felnőttnek kellett átmenetileg elhagynia az épületet. Személyi sérülés nem történt. Az újfehértói önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók a szivárgó anyagot hígították, felfogták és a rendszert visszahűtötték a szolgáltató kiérkezéséig. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor munkatársai folyamatos méréseket végeztek, de egészségre ártalmas mennyiséget nem mutattak ki.

Gázvezetéknek tolatott egy személygépkocsi hétfőn délután Nyíregyházán, a Rákóczi utca egyik üzletének az udvarán. A megrepedt vezetéket a nyíregyházi hivatásos tűzoltók elszorították és biztosították a helyszínt a szolgáltató kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés