mennyei

2020.02.07. 08:20

Edzőt váltottak az eredményesebb szereplésért

Balkányban szinte teljesen új csapatot kellett építeni.

Fotó: Pusztai Sándor

Hamarosan útjára indul a labda a megyei I. osztályú bajnokságban. A csapatok gőzerővel készülnek a nyitányra, a legtöbb helyen változatlan felállásban dolgoznak, négy helyen azonban új szakvezetővel vágnak a tavasznak.

Balkányban december elején távozott a kispadról Belényesi Miklós, a játékos-edző vezetésével a gárda a hatodik helyen fejezte be a pontvadászat őszi szakaszát.

A szakmai munkát az eddig a gárda utánpótlásában dolgozó Antal István vette át, nincs azonban könnyű dolga a szakembernek, hiszen télen csapatnyi játékos távozott.

Motiváltan dolgoznak

– Valóban nem egyszerű a helyzetünk, sokan hagytak itt bennünket, a távozók helyét olyan környékbeli fiatalokkal töltöttük fel, akiknek még nincs megye egyes rutinjuk. Vannak még azért létszámgondjaink, az elkövetkező két hétben szeretnénk igazolni egy kapust, egy középpályást és egy csatárt.

Az edzések mellett részt veszünk a műfüves nagypályás tornán, mert minden lehetőséget meg kell ragadnunk arra, hogy rutint szerezzenek játékosaink. Ezzel a megfiatalított csapattal szeretnénk benn maradni az osztályban, a későbbiekben pedig megerősödve a minél jobb eredmény elérése a cél – mondta Antal István.

Mátészalkán Tempfli Imre után ismét játékos-edzője van a csapatnak, a játékosként ötödik évét a gárdánál töltő Botos Alexandru felel a szakmai munkáért.

– Hetente háromszor tréningezünk, hétvégenként pedig edzőmérkőzéseket játszunk. Az eddigi munkával maximálisan elégedett vagyok, a fiúk motiváltan teszik a dolgukat. Az első periódusban még nem a játék az elsődleges, hanem a megfelelő állóképesség kialakítása, ebben a tekintetben jól állunk.

Lassan közeleg az első mérkőzés, nagyjából a munka háromnegyedénél járunk, most már a finomhangolás következik. A tizennegyedik helyről indulunk, mindenképpen szeretnénk elkerülni a kieső zónából a bajnokság végére – fogalmazott a játékos-edző.

Elvárják tőlük a javítást

A nagyecsedi gárda Belényesi Miklóssal kezdte meg a felkészülést, azonban a frissen kinevezett tréner Kisvárdán vállalt munkát, így a Kraszna-parti település csapata Siti Ferenc személyében új edzővel folytatja a munkát.

– Két hete érkeztem, a felkészülés közepén vettem át a munkát. Kevesen voltunk, ezért igazolnunk kellett játékosokat. Hetente háromszor edzünk, és felkészülési mérkőzések is szerepelnek a programunkban. A vezetőség mindenben támogatja a munkánkat, elvárja viszont, hogy javítsunk a csapathoz méltatlan helyezésünkön – mondta Siti Ferenc.

Tarpán január 7-én csaptak a lecsóba, Törtei Tamásék huszonhat edzéssel, tíz felkészülési találkozóval készülnek a tavaszra, valamint részt vesznek a műfüves tornán is. Márton István helyett azonban már Varga Gyula irányítja a beregieket.

– Érkezésemmel nagy változás nem történt, folytattuk tovább a megkezdett munkát. Felkészülésünket betegségek és sérülések hátráltatják, ezért utánpótlásunkból töltöttük fel a keretet. Szeretnénk minél több fiatalt beépíteni a csapatba, ami azonban nem mehet az eredmény rovására – szögezte le Varga Gyula.

BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában