Gereblyét és vasvillát ragadtak a bot helyett

Tisztább lett a víz felszíne, megszépült a tópart a horgászok keze nyomán
Tisztább lett a víz felszíne, megszépült a tópart a horgászok keze nyomán
Nyíregyháza – Csípős hideg fogadta az elmúlt szombaton a Bujtosi Sporthorgász és Természetvédelmi Egyesület tagjait, akik önként vállalták, hogy környezetvédelmi nap keretében rendbe teszik kedvenc horgászvizüket, a Bujtosi-tavat, illetve annak a partját.

– Az idei programunkba három környezetvédelmi hozzájárulást terveztünk, valamint jövünk majd az országos nagytakarítás napján is – mondta el érdeklődésünkre Polyák Ferenc, az egyesület egyik vezetőségi tagja, a környezetvédelmi napok irányítója. – Március 13-án jöttünk először, a harmadik alkalom pedig április 2-án lesz. A tavaly ősszel belehullott és a partig kisodródott leveleket, nádszálakat szedjük ki gereblyével, az összegyűjtött kupacokat pedig a NyírVV Nonprofit Kft. fogja elszállítani. A cég egyébként sokat segít abban, hogy rend és tisztaság legyen a tó körül.

– Most az erdőtől indultunk, s mivel északi szél fúj, a déli oldalon szedjük ki a kisodródott szemetet, a legközelebb pedig a Jég utcai oldalon dolgozunk. Az egyesület tagjai közül 16–20 személy mindig eljön, így egyrészt könnyebb is, másrészt gyorsabb is a munka – tette hozzá Polyák Ferenc.

KM
hirdetés