Gereblyével a víznek

Hozzánk került nemrég egy sajtóközlemény, ami arra emlékeztet, hogy ilyentájt, augusztus derekán az ifjúság miatt aggódik az ENSZ a fiatalok világnapja apropóján. Kezükben a jövő, mondják, ugyanakkor kérdéses, vajon bírják-e majd szusszal, teszik hozzá. S mivel a felvetés mindjárt gondolatsorok lavináját indíthatja el, leszűkítették a kérdéskört az egészségmegőrzés területére. Matyasovszki József jegyzete.

Az embernek ott megy el az egésztől a kedve, amikor értelmes válaszok helyett azt látni, hogy az egészségügyi szolgáltatóipar azonnal rátelepedett a témanapra, s a kisember számára amúgy sem egykönnyen elérhető (gondoljunk csak az ajkai halállal végződő esetre) szűrővizsgálatok fontossága mellett kampányol. Merthogy sem a mozgás, a dohányzás, az alkoholfogyasztás és a táplálkozás dolgában nem állunk valami jól itt Európában, s azt sem tudni, van-e egyáltalán jövőképe a mai fiataloknak.

Az utóbbi miatt egyébként egy pillanatig sem aggódnék, mert attól, hogy a fiatalsághoz némiképp hozzátartozik a lázadás és a határok feszegetése, én még bízom abban: a jóravalóknak előbb-utóbb kitisztul a fejük, s a sorsuk egyenesbe hozása érdekében összekapják magukat. Inkább tartok a sorsrontó globalista profitgépezet határokat nem ismerő kapzsiságától. Javasolnám inkább az ENSZ-nek, hogy nézzenek egy kicsit jobban a körmére a közösségi médiának, s vizsgálja meg, meddig nem ártó a szabadelvűség! Nézzenek be az élelmiszer- és a dohányipar boszorkánykonyháiba, miféle vackokat kevernek a termékeikbe természetes anyagok helyett! S beszéljenek egy kicsit a fejével a mindenkori hatalmaknak is, hogy fordítsanak nagyobb gondot a nevelésre, a szemléletformálásra, és legfőképpen vetítsenek az ifjúság elé valódi jövőképet a félelem- és zavarkeltés helyett!

Matyasovszki József
hirdetés