Giga szörny Tiszaszalka határában – „Én is a szájába nyúltam, bánta is a bőröm rendesen”

Akt.:
Giga szörny Tiszaszalka határában – „Én is a szájába nyúltam, bánta is a bőröm rendesen”
Tiszaszalka – Ha Böjtös László nem kapja el időben a botot, akkor most se készség, se hal.

A futótűz gyorsaságával terjedt a hírportálokon annak a gigantikus harcsának a fényképe, amelyet a napokban fogott a tiszaszalkai Böjtös László. Zríkálták is a haverok emiatt a szerencsés horgászt, aki aztán már kételkedve fogadott minden telefonhívást. E sorok írójának is csak a harmadik bemutatkozását vette komolyan, előtte nagyokat kacagva így szólt a készülékbe:

– Te vagy az Zsolti? Te bolondozol velem megint?

Végül bocsánat kérően azt mondta.

– Ne haragudjon, a barátok folyamatosan ugratnak, azt hittem ez is ilyen baráti csíny­tevés. Azon a vasárnap délután is harcsára horgásztam az élő Tiszán Tiszaszalka határában. Nagy halat vártam, ezért már a csalihal is nagy volt, egy 60 dekagrammos dévérkeszeg. Tudtam, hogy kell lennie nagy harcsának a folyónak azon a szakaszán, hiszen régebben már fogtam hasonló méretűt, valamint az utóbbi időben láttam mozogni – kezdte az élménybeszámolót Böjtös László. – Úgy 16 óra körül látom, hogy meggörbült a spiccbot vége. Ha nem kapom el időben a botot, még behúzta volna a folyóba. Amikor bevágtam, éreztem, hogy egy nagyobb méretű hal van rajta, akkor hirtelen 30–40 kilogrammosra gondoltam, de azt nem hittem volna, hogy 222 centiméter hosszú és 82 kilogrammos harcsa lesz a horgon. Három-négy percig mozdulatlanul egy helyben állt, aztán megpróbált kitörni. Mivel a közelben volt egy akadós rész, nem engedhettem hosszabb zsinórra, szorosan kellett tartanom, különben elvesztem, talán emiatt is volt a rövid idejű fárasztás, ugyanis bő negyedóra alatt a parton volt. A Vásárosnaményban élő barátom, Kovács Róbert volt velem, pólót tekert a kezére, úgy nyúlt bele a harcsa szájába, hogy kihúzhassuk a partra. Én is a szájába nyúltam, bánta is a bőröm rendesen, s úgy húztuk ki a partra ketten, közös erővel.

harcsa2

A főfogás: harcsaétel

Óhatatlanul is felvetődik a kérdés, mi lett a kapitális harcsa sorsa.

– Nemsokára ünnepeljük a feleségemmel házasságkötésünk 25. évfordulóját, az ünnepi menü főfogása harcsaétel lesz. Természetesen adtam a halból a barátoknak is, a fejét pedig szeretném kipreparáltatni – magyarázta Böjtös László, aki gyermekkora óta horgászik. Akkor még Mátyuson lakott, a Rózsás nevű holtágnál horgászott sokat. A házasságkötése után lett tiszaszalkai lakos, s vált kedvenc vizévé az élő Tisza.

Tengeren…

Mikor az álmairól kérdezem, így felel: – Egy tengeri horgászatot szívesen kipróbálnék egyszer. Addig pedig itt van nekem a Tisza. A leginkább a hidegfronti hatást várom, ez kimondottan jó a harcsázásra. A harcsa fogásakor is hidegfront érkezett. S ha még a szél is észak-nyugatról fúj, nincs más kívánságom…

MML


szorny
Tiszaszalka - Hatalmas harcsa került horogra Tiszaszalkán: 15 perc fárasztás után Tiszaszalkán a Tisza parton óriás harcsát emelt ki a folyóból Böjtös László helyi horgász. Az halóriás 222 cm hosszú, és a mérlegelés 80 kilogrammot mutatott. A Három Határ Hírei próbálta megtudni a harcsa fogásának...
hirdetés