GLP-Nyíregyháza – Magabiztosan vették az első akadályt

A bajnokságnak ebben az összetételben vágott neki a GLP-Nyíregyháza csapata​
A bajnokságnak ebben az összetételben vágott neki a GLP-Nyíregyháza csapata​
Nyíregyháza – A GLP-Nyíregyháza az átszervezett férfi röplabda NB II-ben kezdte meg a küzdelmeket.

Magabiztos, 3:0-s győzelemmel kezdte az NB II-es bajnokságot a GLP-Nyíregyháza csapata, amely a Kecskeméti RC U21-es gárdájával találkozott a – hazai – nyitányon.

A bajnokság létszámát a legutóbbi kiírás óta felturbózták, a lebonyolítást pedig átszervezték. Tavaly az öt résztvevő közül valamennyi rendezett egy-egy tornát, amelyen mindenki játszott mindenkivel, ezek alapján alakult ki a végeredmény. A tao-támogatás sportági megjelenésével megnőtt a részvételi kedv, saját erőből kilenc klub adta be nevezését a 2017-2018-as sorozatra, melléjük sorolták a 11 élvonalbeli klub U21-es csapatait, a húsz résztvevő pedig két tízes csoportban szerepel a keleti, illetve a nyugati ágon. A bajnoki cím a két csoportgyőztes kuparendszerű döntőjében dől majd el.

– A mezőny egy része ismeretlen számunkra, az is kérdéses, hogy az utánpótlás-csapatok milyen játékerőt képviselnek, de azért szeretnénk a bajnokság jobb csapatai közé tartozni – árulta el Gégény Gyula, a GLP-Nyíregyháza elnöke. – A játékoskeretünk nem sokat változott, néhány rutinos játékos, Szilágyi Botond, Pampuch Csaba és Tolnai József mellett fiatal, helyi egyetemisták alkotják a keretet. Veres Péter játékengedélyét is kiváltottuk, januárban nagy szenzációt jelentett az ő bevetése, ha úgy gondolja, bármikor jöhet.

Az első mérkőzésen egyelőre nem volt szükség a korábbi világsztár bevetésére, hiszen a nyíregyháziak nélküle is magabiztos győzelmet arattak.

– Nagyon jól sikerült a bemutatkozásunk, jó játékkal tudtuk megszerezni a győzelmet – mondta az első bajnokiról Bugyi József edző. – Különösen a második játszmában remekeltünk, erről a szett eredménye is árukodik, a harmadik játékrész elejét kicsi ellezserkedtük, de tizennyolc huszonkettőről sikerült fordítanunk, így szettveszteség nélkül tudtuk megnyerni a mérkőzést.

A nyíregyháziak legközelebb a Debrecen Pénzügyőr vendégeként lépnek pályára.

NB II, férfi
Keleti csoport, 1. forduló

GLP-Nyíregyháza–Kecskeméti RC U21 3:0 (18, 10, 23)

Vasvári-gimnázium, 50 néző, v.: Jámbor, Rácz G.

GLP: Ádám A., Szilágyi B., Hubicska, Balogh Á., Fazekas B., Juhász B. Csere: Vass R. (liberó). Edző: Bugyi József.Sporthírek


hirdetés