Gödörbe zuhantak, lapátot ragadtak

Botka Ádám öt gólja is „jól jött” az őszi zárófordulóban, amikor a Kisvárda legyőzte az éllovas Kazincbarcikát
Botka Ádám öt gólja is „jól jött” az őszi zárófordulóban, amikor a Kisvárda legyőzte az éllovas Kazincbarcikát - © Fotó: Kerezsi Béla
Kisvárda – A harmadik őszi forduló után egymás „lelkére” is figyelve támadt fel a Kisvárda.


Noha a rajtot kissé elszúrta a Kisvárda NB II-es férfi kézilabdacsapata, konkrétan az első három bajnoki fellépésén nem sikerült nyerni, igaz vereséget is csak egyszer szenvedett – a folytatás, egy kivétellel maga volt a tökény. A Türk-legénység az őszi idény hátralévő nyolc összecsapásából egyetlen egyet bukott el, mégpedig meglehetősen érdekes körülmények között, egy góllal Hevesen. A sorozatos győzelmek jótékony hatása visszaköszönt a tabellán, az együttes ugyanis a második helyre nyomult fel.

– Amikor a tavaszi idény után elköszöntünk, arra kértem a fiúkat, hogy mindenki egészségesen érkezzen a nyár végi alapozásra, mert nagy munka vár ránk – indított messziről Türk Ferenc, a Kisvárda játékos-edzője. – Ez majdnem sikerült és el is kezdtünk dolgozni, amikor sorra jöttek a „pofonok”, vagyis a sérülések, munkahelyi változások, stb.. A felkészülési mérkőzéseken sem úgy szerepeltünk ahogy terveztük, és itt akadt is egy mély hullám a csapat életében. ami kitartott az első három bajnoki fordulóig. A közös beszélgetéseink során arra jutottunk, hogy csak mi tudjuk ezt megoldani, kihúzni magunkat a gödörből. Ráteszünk egy lapáttal edzéseken és kicsit jobban odafigyelünk egymás „lelkére” is!

Mindez olyannyira eredményesen sült el, hogy a Várda két pontra csökkentette korábbi tetemes hátrányát az éllovas Kazincbarcikával szemben. Éppen az utolsó őszi fordulóban legyűrve a borsodiakat.

– Az út felénél járunk és a következő szakasz sokkal göröngyösebb lesz – bocsátkozott jóslásba Türk Ferenc. – A sorsolásból adódóan tavasszal nehezebb mérkőzések várnak ránk, és csak négy hetünk lesz a felkészülésre. Terveink szerint a keret egy-két változástól eltekintve együtt marad és kipihenve belekezdhetünk a munkába január közepén. Nagyon szeretnénk megmutatni a szurkolóinknak és a támogatóinknak, hogy érdemesek vagyunk a bizalmukra, mindent megteszünk a tavaszi eredményes szereplés érdekében.

KM-KT

Címkék: ,hirdetés