Gödörben a Szpari – Mátyus mester vállalja a felelősséget

Gödörben a Szpari – Mátyus mester vállalja a felelősséget
© Fotó: Nyíregyháza Spartacus / KM-archív
Nyíregyháza – A hetedik helyen áll a feljutásra pályázó Szpari, nem csak a siker, a kudarc is közös.

Miként az vár­ható volt, nagy a harc a honi labdarúgás második vonalában. Szinte fordulóról fordulóra változik a helyzet. Néhány együttes a feljutást jelentő első két helyet tűzte ki célul, vannak, akik ezt nyíltan nem jelölték meg, de nem esnének kétségbe, ha az említett helyek egyikén végeznének.

Alapos visszaesés

A Nyíregyháza Spartacus vezérkara kimondta: jövőre az élvonalban szeretné látni a csapatot. Igyekeztek ennek megfelelően erősíteni a keretet. Bár a játékban eddig még nem volt átütőerő, a tabellán elfoglalt helyezéssel nem volt gond. Ám vasárnap Szolnokon kikapott a csapat, és a tabellán a hetedik helyre csúszott vissza. Az éllovas újvárosiaktól öt, a második helyen álló Kisvárda Master Goodtól három pontra vannak a nyíregyháziak.

Ez még nem nagyon vészes, az viszont igen, hogy az utolsó négy bajnokin csak egy pontot gyűjtött be az együttes.

A hibák már nem védhetők

– Nagyon csalódott vagyok, mert edzőként még nem voltam ilyen helyzetben, eddig csak sikerekben volt részem – indította visszapillantását Mátyus János, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője.

– Természetesen, miként a győzelmekben, úgy most a vereségekben is részem van, vállalom a felelősséget! Próbáltam a legjobb tudásom szerint felkészíteni a csapatot, nagyon sokat dolgoztunk az elmúlt két hétben, de amit gyakoroltunk, abból kevés valósult meg. Olyan hibákat követtünk el a gólok előtt, amikre külön készültünk, amikre felhívtam a figyelmet. Mindhiába, és emellett nem is megyek el szó nélkül. ­Eddig próbáltam védeni a játékosaimat, de ami Budaörsön és most Szolnokon történt, az már nem védhető. Az első félidőben gyengén futbal­loztunk, hátrányba kerültünk, és bár a folytatásban már voltak helyzeteink, egyenlíteni nem sikerült Szolnokon.

Harcolni kell tovább

– Játékosként átéltem már ilyet, csak azt ígérhetem, hogy az utolsó leheletemig küzdeni fogok azért, hogy ennek a rossz sorozatnak vége legyen. Minden erőmmel azon leszek, hogy felkészítsem a csapatot egy sikeres hétvégi rangadóra, amelyen a mezőny legerősebb csapata, a Puskás Akadémia lesz az ellenfél – így Mátyus János.

Az említett mérkőzés nem vasárnap, hanem szombaton lesz, miként a forduló többi találkozója. Mégpedig délután egykor. És hogy még nehezebb legyen a Szpari dolga, a következő körben jön a megyei derbi, mégpedig Kisvárdán. Vízválasztó mérkőzések.

KM-ML
hirdetés