Gólig járt a labda a kisvárdai lábakon

Akt.:
Vári Barnabás kétszer is gólnak örülhetett – csapata 2–0-ra nyert
Vári Barnabás kétszer is gólnak örülhetett – csapata 2–0-ra nyert - © Fotó: kisvardafc.hu/Nyulak Nikoletta
Kisvárda – Újabb idegenbeli győzelme után készülhet az MTK elleni ősz mérkőzésére a szabolcsi NB II-es futballcsapat.

Meglehetősen csapkodó játékkal indult a kisvárdaiak vasárnapi NB II-es bajnokija a Szeged 2011 gyulai otthonában. Az első játékrész első felében a hazaiak megpróbáltak kezdeményezni, az elmúlt esztendőt Kisvárdán töltő Szabó Péter egy-egy beindulása okozott némi veszélyt, miként a szögletek előtt is volt miért izgulni, de a vendégvédelem jól állt a lábán.

A huszadik perc környékén pedig elkezdtek dominálni a várdaiak. Türelmesen járatták a labdát, nem túlzás, olykor percekig a vendégek birtokában volt a játékszer. Ennek az időszaknak a megkoronázása lehetett volna, ha Brana Ilics kihasználja a helyzetét, hiszen a csatár egyedül vezette a kapusra a labdát, de lövés helyett a cselezést választotta, így Szántai Levente bele tudott ütni a labdába, amit utána már nem tudott a kapuba ívelni.

Mindez a 40. percben történt, de még így is előnnyel vonulhatott pihenőre a Várda, hiszen a kezdőcsapatba visszatérő két játékos villanása, Sergiu Adrian Oltean beadása és Vári Barnabás fejese után megszületett a vezető gól (ne feledkezzünk meg az akciót remek labdával indító Matija Misicről sem), ami után annyi ideje maradt az első félidő három tizenegyesgyanús szituációjából a várdaiak javára egyet sem megítélő Solymosi Péter játékvezetőnek, hogy elrendelje a szünetet.
A jó szereplés miatt önbizalomhiányban amúgy sem szenvedő várdaiaknak további magabiztosságot kölcsönzött az előny – Papucsek Barna tetszetős lövőcsel utáni megindulása is árulkodott erről. No meg Vári Barnabás második gólja, az utóbbi években jobbára védekező pozíciókban szereplő játékos a jelek szerint képes még csatárerényeket csillogtatni, a kiugrása utáni akció befejezése mestermunka volt.

A hajrá kezdetén Zöldesi Illés lábbal védett a szegediek 19 méteres, középről elvégzett szabadrúgása után, majd a vendégkapus Beke Péter tizenhatos vonaláról lövése után is hárított. A végén már nem erőltette a támadásokat a Kisvárda, de Lucas Bertucci így is helyzetbe került, de 16 méteres, egy védőn megpattanó lövését védte Szántai.

Biztosan nyert a Kisvárda, és készülhet az ősz mérkőzésére – az MTK ellen.

NB II: 17. forduló

Szeged 2011-GA–Kisvárda Master Good 0–2 (0–1)

Szeged 2011: Szántai – Coroian (Zabari, a szünetben), Farkas M., Katona M. – Causic (Beke, 58.), Povázsai, Achim Á., Pászka, Szabó P. (Beke, 58.) – Germán T., Zádori. Vezetőedző: Supka Attila.

 

Kisvárda: Zöldesi – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik, Oltean (Heffler N., 77.), Misic, Vári B. (Délczeg, 85.) – Lukács R., Ilics (Gosztonyi, 67.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

 

Gól: Vári B. (0–1) a 45., Vári B. (0–2) az 55. percben

Percek, események

45. perc: Misic indított a saját térfeléről hosszan előrevágott labdával, amit Oltean jobbról adott középre, Vári Barnabás pedig az ötös vonaláról a bal alsó sarokba fejelte, 0–1.

55. perc: Misic szerzett labdát a saját térfelén, Lukács Rajmondhoz, ő pedig balra Ilics elé játszott. A várdaiak 10-ese kiugratta a középen meginduló Vári Barnabást, aki rávezette Szántaira, és 10 méterről higgadtan a kapu közepébe emelte, 0–2.

Mesterszemmel

Supka Attila: – Nem azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam. Lehetőségeink voltak, sajnos gólt nem tudunk lőni.
Kondás Elemér: – Jó iramú mérkőzésen jó hozzáállással megérdemelten nyertünk.
hirdetés