Gólokkal párosult a jó játék

Gólokkal párosult a jó játék
© Pálvölgyi Balázs (jobbra) és a Nyírbátor látványos játékban is felülmúlta a gyöngyösi riválist | Fotó: Pusztai Sándor
A késve érkező ellenfél sem zavarta meg a korai gólokkal jelentkező Nyírbátort.

Jól elkésett és jól ki is kapott a gyöngyösi futballcsapat szombaton Nyírbátorban. Az NB III-as bajnoki egyórás késéssel vette kezdetét, mert a hevesiek busza meghibásodott, emiatt nem érkeztek meg időben a meccs színhelyére. A futball sportszerűségi világnapján különösen úgy illett, hogy megvárják pórul járt ellenfelüket a bátoriak, a szabály egyébként sem rendelkezik már kötelező várakozási időről, játszani kell, amíg a körülmények lehetővé teszik.

Akadt már rá példa, hogy a vendégek ilyen esetben duplán kitoltak türelmes házigazdáikkal, és késve érkezvén a pontokat is hazavitték, de erre most esély sem mutatkozott, hiszen a Nyírbátor ellentmondást nem tűrő játékkal szerezte meg a 4–1-es győzelmet.

– Jó egy órával a mérkőzés előtt értesültünk róla, hogy késik az ellenfél, a gyöngyösiek szabolcsi származású kapusa, a Tiszakanyár, a Dombrád és a Gyulaháza korábbi kapusa, Csáki Tamás vette fel velünk a kapcsolatot – mondta a kulisszák mögött történtekről Kovács János, a bátoriak edzője. – A kezdésig megpróbáltuk tűzben tartani a csapatot, közben a játékvezetővel is megbeszéltük a részleteket, hogy az ellenfél megérkezése után csak néhány perc marad a kezdésig, mert a sötétedésig be kell fejeznünk a találkozót.

Mindenképpen játszani szerettünk volna, már csak azért is, mert megítélésem szerint jó passzban van a társaság, és ennek ki kellett jönnie. Végre eredménnyel is párosult a jó játék, persze, az is kellett hozzá, hogy mindkét félidőt jól kezdve, gólokat tudtunk szerezni.

(Teljes cikk a Kelet-Magyarország 2014. szeptember 9-i számában)További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés