Gólparádét rendeztek a lányok

Gólparádét rendeztek a lányok
Gólparádét rendeztek a lányok
Debrecen – A DVSC női kézilabdacsapata kettős győzelemmel jutott az EHF Kupában a legjobb 16 közé.

A DVSC–HC Zalau EHF Kupa mérkőzésen ismét tanúbizonyságot kaptunk arról, hogy a debreceni publikum rajong a Loki női kézilabdacsapatért; annak ellenére, hogy a továbbjutás sorsa már az első mérkőzésen eldőlt és a meccset a Sport 1 élőben adta, zsúfolásig megtelt a Hódos.

Ahogy az várható volt, a hangulatra nem lehetett panasz (a B-közép ismét kitett magáért), de ahogy a lányok ígérték a mérkőzés előtt – hiába harcoltak ki 10 gólos előnyt a zilahi meccsen –, ők sem vették félvállról a visszavágót. A román csapat legjobbja nélkül próbálta felvenni a harcot a Debrecen ellen, mivel Daniela Crap családi tragédia miatt nem tartott a zilahi gárdával a cívisvárosba.

Ugyanúgy, ahogy egy hete Zilahon, a Hódosban is Orbán Annamária nyitotta meg a gólok sorát és ugyanúgy, ahogy az első találkozón, a beálló Madai Petra is rendre eredményes tudott lenni.

A Loki a várakozásoknak megfelelően tetszés szerint érte el a gólokat, míg a gólvágóját nélkülöző románok csak szenvedtek a debreceni védőfal előtt, bár egy-egy átlövéssel meg tudták lepni Tánya Vorozscovát. A DVSC a 29. percre elérte a 10 gólos álomhatárt, sőt a szünetre még meg is toldták egy találattal a különbséget.

Minden határt elértek

A pihenő alatt a drukkerek arról diskuráltak, vajon a debreceni lányok eljutnak-e a találkozó végére 40 gólig, vagy az edzőmeccsé „fajuló” derbin csak a szépségre összpontosítanak majd? A választ már a játékrész derekán lehetett sejteni, hiszen köszönhetően főleg Kovács Adrienn, Sopronyi Anett és Orbán Anna gólerős játékának egyre csak nőtt az előny.

A differenciával egyenes arányban nőtt a lányok önbizalma is, erre a legjobb bizonyíték Sütő Edina vagány, cunderes találat volt. Az 58. minutumban már 20-ig számolt a publikum (ennyi volt a két csapat között a különbség), majd a meccs végén már a 40-es határt is túldobták Rácz Emeséék.

A DVSC összesítésben kettős győzelemmel, 72–42-es gólkülönbséggel jutott az EHF Kupában a legjobb 16 csapat közé; a keddi sorsoláson dől majd el, melyik gárdával kell mérkőzniük Bíró Imre tanítványainak a következő körben. A Loki legközelebb hazai pályán, csütörtökön 18 órától a Dunaferr csapatát látja vendégül bajnoki találkozón.  

Jegyzőkönyv

DVSC–HC Zalau (román) 41–21 (19–8)
Debrecen, 2500 néző. Vezette: Sivak, Dvorsky (szlovákok).

DVSC: VOROZSCOVA – KOVÁCS A. 6 (2), SOPRONYI 8 (1), Latakaité 2, Madai 4, ORBáN 7, Stuparicová 2. Csere: KIRÁLY, KISS É. (kapusok), RáCZ E. 3, Szűcs G. 1, Benyáts 2, SÜTŐ E. 3, Szabó V. 3. Edző: Bíró Imre.

ZALAU: Tolnai – Ivan M. 5, Berar 1, Ivan R. 2 (1), Coadalata 4, Morari, CZECZI 2. Cs: Sintamerean (kapus), Cristoaica 1, POP F. 6 (1), Viscreanu. Edző: Ion Gherhard.

Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–1. 16. p.: 10–5. 23. p.: 14–7. 29. p.: 18–8. 44. p.: 31–15. 55. p.: 37–19.

Mesterszemmel

Bíró Imre:– Örömteli, hogy komolyan tudták venni a lányok ezt a meccset, és néhol közönségszórakoztató játékkal rukkoltak elő. A 41 dobott gól pedig önmagáért beszél.

Ion Gherhard:– A múlt heti mérkőzéshez képest is tovább gyengültünk, nem lehet összehasonlítani a két csapatot. Ettől függetlenül ez a nagyarányú vereség szerintem nem reális.

– B. N. –További hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés