Advent

2019.12.03. 14:00

360 fokos videó: Fénybe öltözött Nyíregyháza

Advent első vasárnapján a szabolcsi megyeszékhelyen is felkapcsolták a díszkivilágítást és meggyújtották az első gyertyát a város koszorúján.

Forrás: Pusztai Sándor

Fotó:

– Nagyon örülök, hogy ilyen sokan vagyunk itt, hiszen mindig emlékezetes, amikor együtt visszaszámolva kapcsoljuk fel a fényeket. Ez szimbolizálja azt is, hogy a város egy nagy családként indítja az adventi ünnepvárást – köszöntötte a jelenlevőket dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az adventi fények felkapcsolása után. A város adventi programsorozatnak nyitányát a Művészeti Szakgimnázium diákjainak műsora varázsolta ünnepivé.

A polgármester hozzátette: a hagyományokhoz híven az elkövetkezendő hetekben megszokott műsorok és újdonságok is várják az érdeklődőket. Például újra látogatható az adventi forgatag, a betlehemi jászol mellett felállították a Mikulás-házat, a városháza dísztermében egy karácsonyi kiállítást rendeztek be, délutánonként pedig a Kossuth téri színpadon általános- és középiskolás diákok előadásai, valamint helyi zenekarok szórakoztatják a közönséget.

Az adventi fények felkapcsolása után emléklapot vehetett át a város karácsonyfáját felajánló Győrösi Sándorné, majd ökumenikus adventi áhítatot tartott Nagy Csaba római katolikus iskolalelkész, Zsarnai Krisztián evangélikus esperes, Gál Sándor református esperes és Molnár Zoltán görög katolikus parókus. A város adventi koszorújának első gyertyáját dr. Vinnai Győző és dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselők gyújtották meg, majd az est sztárvendégeként Csonka András lépett színpadra.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában