Gönczöl Mihály nem hivatalos világcsúcsa

Gönczöl Mihály remekelt az utóbbi versenyeken
Gönczöl Mihály remekelt az utóbbi versenyeken - © Fotó: magánarchívum​
Nyírbátor – A nyírbátori erőemelő remekelt az utóbbi időben rendezett versenyeken.

Két verseny, két aranyérem, két abszolút dobogós helyezés és egy nem hivatalos világrekord – ezekkel az eredményekkel zárta az elmúlt időszak versenyszezonját Gönczöl Mihály többszörös magyar- és Európa-bajnok fekvenyomó.

A WPC magyar bajnokságon a segédeszköz nélküli RAW kategória 90 kg-os súlycsoportját 220 kg-mal nyerte meg, melyet az első fogásával teljesített. A többi fogása érvénytelen volt.

A második versenyét már sikeresebben zárta: a Budapesten megrendezett Scitec Cutler Kupán mind három próbálkozása sikeres volt. A nagy forróság miatt a 220 kg-ot vállalta elsőre, kellett ugyanis egy biztos fogás… Mivel könnyen teljesítette az első két nyomást, így harmadikra 240 kg-ot kért, amit a versenyszabályoknak megfelelően és dinamikusan győzött le. Ez a GPC professzionális erőemelő szövetségnél új világrekordnak számítana a 90 kg-os RAW kategóriában – a jelenlegi csúcs 225 kg. Az őszi szezonban lesz lehetősége a rekord megdöntésére, ugyanis éppen idén rendeznek Magyarországon világkupa-versenyt, melyen indulni szeretne.Sporthírek


hirdetés