Gondolj rám és…!

Az Önszabályozó Reklámtestület betiltotta Kern András csütörtökön a mozikba kerülő új filmje, a Gondolj rám plakátját, amin a főszereplő-író-rendező azt a bizonyos egyezményes jelet mutatja a középső ujját feltartva. Csáki Alexandra jegyzete.


A testület – melynek tagjai hirdető vállalatok, kommunikációs ügynökségek és a reklámot közzétevő médiumok, akik maguk alkotják és érvényesítik a szakmára vonatkozó etikai szabályokat – túlzottan trágárnak ítélte a posztert. A hírt olvasván a kommentelők szinte egy emberként álltak a művész mellé, jelezve: a képmutatás csimborasszója, amit az önjelölt önszabályozók művelnek.

Vajon vették a fáradtságot az ítészek a nagy sikerű döntés előtt, és utánaolvastak a film sztorijának? Esetleg megnézték az előzetesét? Ha nem, elárulom: telitalálat a poszter, sőt, Eszenyi Enikő is ugyanúgy beint benne, mint a férjét játszó Kern. Valószínűleg máshonnan fúj a szél: nem az érzékeny lelkünket védik a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész otrombának ítélt gesztusától. Az fájhat a tilt(akoz)óknak, hogy nem ők kapták a megrendelést a poszter elkészítésre. Erről nekem is megvan a véleményem. Mondjam vagy mutassam?

– Csáki Alexandra –
hirdetés