Gondolkodó, gondoskodó város

Püspökladány – Összesen hat havi tiszteletdíjat kap a leköszönő ladányi polgármester.

Letette esküjét a város új polgármestere, Arnóth Sándor. A csütörtökön megtartott alakuló ülésen elsőként Gedeon Lajos, a helyi választási bizottság elnöke számolt be az önkormányzati választás eredményéről.

Az eskütételek és a megbízólevelek átadása után a polgármester illetményéről szavaztak a testület tagjai, amelyet bruttó 496 800 forintba állapítottak meg.

Arnóth Sándor beszédében elmondta, hogy egy gondolkodó, gondoskodó várossá kívánja alakítani Püspökladányt. Társadalmi megbízatású alpolgármestereknek Petőné Papp Margitot és Tóth Lajost választotta meg a testület, tiszteletdíjukat pedig bruttó 165 600 forintban állapították meg.

A képviselők havonta bruttó 80 960 forintot kapnak munkájukért. Az alakuló ülésen arról is döntöttek a képviselők, hogy Molnár László leköszönő polgármestert ne csak a törvényben előírt három hónapos tiszteletdíj illesse meg, hanem még azon felül három hónapnyi tiszteletdíjat is megkapjon.

Az ünnepélyes rendezvényen Csontos János, a térség országgyűlési képviselője is gratulált az új testületnek és polgármesternek, s a környék több településének polgármestere is részt vett az alakuló ülésen.

SóA
hirdetés