szon-sportoldal

2017.02.03. 07:28

Rutinos úszók nagy sóstói versenye

Nyíregyháza - Szokol Dianna, valamint Hosszú Katinka klubjának versenyzői is rajthoz állnak Nyíregyháza-Sóstón.

Nyíregyháza - Szokol Dianna, valamint Hosszú Katinka klubjának versenyzői is rajthoz állnak Nyíregyháza-Sóstón.

A sóstói uszodában versenyeznek hétvégén Hosszú Katinka klubjának, az Iron Aquaticsnak az úszói – de „csak” a szeniorok. A Nyíregyházán 12. alkalommal kiírt nemzetközi szenior úszóverseny, az Aquarius-kupa szombaton 11 órakor veszi kezdetét, várhatóan népes mezőnyökkel.

Határontúli indulók is lesznek, hiszen neveztek a viadalra a szlovákiai Nyitrából, illetve Ukrajnából két egyesület, a donecki Dopropolje valamint a kárpátaljai Ungvár sportolói. Magyarországról pedig 15 egyesület nevezett, Soprontól Tótkomlóson át Egerig. Két nyíregyházi egyesület úszói is vízbe szállnak, az Air Búvár Klub és a rendező Nyíresenior ’97 színeiben, utóbbiak között ott lesz a háromszoros világbajnoki ezüst- és bronzérmes, valamint ötszörös Európa-bajnok szenior úszó, Szokol Dianna is. A férfiaknál pedig indul az egyesület legrutinosabb versenyzője, a 79 esztendős Gajdos László, valamint a sokszoros magyar bajnok Cseh Imre is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!