Grillezni jó – és egészséges

Eljött végre a grillszezon
Eljött végre a grillszezon - © Illusztráció: Dreamstime
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Grillételek: egészségesebbek az olajban vagy zsírban sült társaiknál.

A jó idő beköszöntével hivatalosan is elkezdődött a grillszezon. A grillételek egyik előnye, hogy egészségesebbek, mint az olajban vagy zsírban sült társaik – annak érdekében, hogy minél egészségesebb ételeket készítsünk, érdemes megfogadni Barcza Zoltán, a NaturMed Hotel Carbona séfjének tanácsait.

Hús nélkül nem igazi a grillezés, de figyelni kell arra, hogy a zsírosabb részeket eltávolítsuk a húsról sütés előtt, és lecsöpögtessük a páclét, így kevésbé fog füstölni a grillsütő. Ha szeretnénk elkerülni a felesleges kalóriákat, válasszunk a marha és a sertés helyett csirkehúst, vagy ami még jobb, halat, de fontos, hogy lehetőleg ne legyen füstölt vagy pácolt.

Zöldségek, gyümölcsök

Tavasszal és nyáron a zöldségek hatalmas tárházából válogathatunk. A paprika, a paradicsom, a cukkini és a padlizsán teljesen „grill-kompatibilisek”, de akár spárgát is süthetünk. Ha egy kis édességre vágyunk, bátran próbáljuk ki például a grillen sült szalagos fánkot, de a gyümölcsökkel is bátran kísérletezhetünk. A banán, az ananász, az alma, a barack és a grapefruit grillezve biztosan üde színfoltjai lesznek egy kerti partynak. Ha van rá mód, fatüzelésű grillsütőt használjunk, különleges aromát ad ugyanis az ételnek.

KM
hirdetés