Grózi revansot vett a lengyel pilótán

Akt.:
Grózi a fináléban visszavágott Banowicznek
Grózi a fináléban visszavágott Banowicznek - © Fotó: Mán László
A driftesek bajnoki pontokért versengtek a máriapócsi RabócsiRingen, ahol ladások is köröztek.

Marcin Banowicz alaposan kiszúrt a szerelőivel. A szombaton estefelé a kvalifikáció végén több mint százzal száguldva úgy odavágta autóját a gumifalnak, hogy segítői nagy kihívásnak néztek elébe, de becsülettel és kifogástalanul elvégezték a feladatott, így a pilóta kész volt a vasárnapi folytatásra.

Történt mindez a hétvégén a máriapócsi RabócsiRingen, amely a drift országos bajnokság harmadik fordulójának adott otthont.

A profiknál a nagy kérdés az volt, hogy az összetettben élen álló Grózinger Zsolt megszerzi-e második futamgyőzelmét. Grózi kissé fáradtan érkezett a megmérettetésre, de hamar megfelelő adrenalinszintre hozta magát és megkezdte parádés menetelését.

A diftesek elitje, a pro-kategória mezőnye igencsak nemzetközi volt, hiszen a tizenhat közé csak három magyar pilóta fért be. Közülük ketten, a kvalifikáció alapján az első helyen végzett Temesvári Péter és Ládi Attila a négy közé jutásért összekerültek, a párviadalt Ládi nyerte.

Vissza kellett vennie a gázt

Az első elődöntőben Grózinger túllépetett a remek szlovák Norbert Kovacikon, a másik ágon a Banowicz legyőzte Ládit. Így aztán jöhetett a finálé, a nagy visszavágás lehetősége. Tavaly a Trackwood Fesztiválon a lengyel pilóta legyőzte Grózingert, így a mátészalkai versenyző kiharcolta magának a revans lehetőségét.

A lengyelnek az addig eredményt hozó agresszív autózás lett a veszte, mert a higgadtan, és taktikusan kormányozó Grózi „beugratta”, Banowic pedig olyan tempóval esett az előtte haladóra, hogy vissza kellett vennie a gázt, ezzel a hibával pedig el is döntötte a párviadalt. Grózinger Zsoltot méltán ünnepelte a publikum, hiszen remek teljesítményt nyújtva megérdemelten nyerte a bajnokság harmadik körét, így két futamgyőzelemmel megszilárdította helyét az élen. A pilóta meglepetéssel is szolgált szurkolóinak, a díjkiosztóhoz felállt autókat és drukkereket pár pörgős körrel rózsaszín felhő mögé bújtatta.

A ladások is köröztek

A díjátadón aztán a hét vége legnagyobb gondját azt okozta a mátészalkai versenyzőnek, hogyan varázsolja ki a dugót a pezsgős palackból. Végül ezt is sikerült, így aztán teljessé vált a hétvége.

A drifteseknél a street-kategóriában tizenkilencen, az ő szombati küzdelmüket Lovász Gábor nyerte. A semi-pro kategóriában a tizenegy magyar mellett öt külföldi startolt, itt Semegi József nyert a román hölgy, Ramona Rusu előtt, ő egyébként a pro-kategóriában is rajthoz állt.

És a drifesek mellett ott voltak a Ladák is, hiszen szombaton hatvan elnyűhetetlen egykori szovjet különlegesség nyomta a körversenyen, vasárnap pedig huszonhét pilóta füstölte a gumikat a Lada Gálán.

Drift országos bajnokság, 3. forduló, RabócsiRing

Pro-kategória: 1. Grózinger Zsolt, 2. Marcin Banowicz (lengyel), 3. Norbert Kovacik (szlovák), 4. Ládi Attila.

Street-kategória: 1. Lovász Gábor, 2. Ionescu Horia (román), 3. Kálmáci Balázs, 4. Jacsó Péter.
Semi-pro- kategória: 1. Semegi József, 2. Ramona Rusu, 3. Kiss András, 4. Helgert Tamás.
hirdetés