Helyi közélet

2013.06.08. 19:16

Japán fűzfa a jánkmajtisi iskolaudvaron

Jánkmajtis - Európai országok fogtak össze a környezetvédelemért: sikeresen, a kitűzött célt elérve ért véget az a két éves pályázat, amelynek a fő célja a környezetvédelem volt.

Jánkmajtis - Európai országok fogtak össze a környezetvédelemért: sikeresen, a kitűzött célt elérve ért véget az a két éves pályázat, amelynek a fő célja a környezetvédelem volt.A projektben egy sokszínű természetet jelenítettek meg, ahol hangsúlyozták lépten-nyomon, hogy a világ, amelyben élünk, egy örökség, amelyet óvni, védeni és őrizni kell az utókor számára. Színes a palettája a partnerországoknak: Spanyolország, Olaszország, Németország, Anglia, Lengyelország, Törökország, Lettország és Magyarország.

– „Ültess egy fát, és nem éltél hiába!” – tartja a mondás. A jánkmajtisi Móricz Zsigmond Általános Iskola udvarán a partnerországok közösen ültettek egy japán fűzfát bizonyítva, hogy nem élünk hiába. Az elmúlt két évben a résztvevő országok ellátogattak egymás hazájába. Megismerkedtek iskolájukkal, helyi nevezetességeikkel, sajátosságaikkal. Bemutatták, hogy mit tesznek a népességrobbanás és a globális felmelegedés káros hatásai ellen. A cél, hogy egymástól a jót átvegyük, és ezt minél szélesebb körben terjesszük is – újságolta Gocs Imréné.

Az ünnepélyes zárórendezvény alkalmával konklúzió gyanánt elhangzott: „Az embereknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a természet védelme nemcsak kis területre, de az egész világra ki kell, hogy terjedjen!”

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában