Guiness rekord Budapesten a Városligetben – Kiállították a világ legnagyobb kézzel festett képét

A daganatos gyerek gyógyításáért állították ki egy óriásképet pénteken Budapesten a Városligetben. Az 1800 négyzetméteres kézzel festett alkotás eredetijét egy 10 éves daganatos kislány rajza alapján többezren készítették el az ország gyermekonkológiai központjaiban.

A festmény a “Világ legnagyobb kézzel festett képe” Guiness-rekordra is pályázik.

A programot a Danone Kft. szervezte. A cég az elmúlt 5 évben 124 millióval támogatta a daganatos gyerekek gyógyítását. Idén először azonban úgy döntöttek, más módon is segíteni kívánják a magyar gyermekonkológiai központokat, ezért márciusban rajzpályázatot írtak ki daganatos gyermekeknek.

A zsűri egy 10 éves sármelléki kislány, Varga Krisztina képét találta a legjobbnak, ezt nagyították ki 1800 négyzetméteres nagyságúra, majd öt részletre bontva a vidéki onkológiai centrumokban – Pécsett, Szegeden, Szombathelyen, Debrecenben, és Budapesten – festették meg vízfestékkel – mondta a Független Hírügynökségnek az akció egyik szervezője.

Kiss Beáta elmondta: a képpel pályáznak a “világ legnagyobb kézzel festett vízfestménye” címre. A dokumentációt már beadták a Guiness-központba, ahonnan körülbelül két hónap múlva kapnak visszajelzést.

Az óriáskép csak néhány órán át látható a Városligetben. A tervek szerint az alkotást még ősszel elárverezik, egy négyzetméteres részletekben, és az így befolyt összeget a magyar gyermekonkológiai központoknak ajánlják majd fel.
hirdetés