GVH: a versenyhivatal a törvény szerint jár el a közbeszerzéseknél

Budapest – A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) közbeszerzési eljárásai során a közbeszerzési törvény rendelkezései szerint jár el, az egyes beszerzésekkel kapcsolatos információk elérhetőek a GVH és a Közbeszerzési Hatóság honlapján is – hangsúlyozta a versenyhivatal csütörtökön, az LMP budapesti sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Az ellenzéki párt antikorrupciós szakszóvivője, Hadházy Ákos arról beszélt, az LMP elfogadhatatlannak tartja, hogy a GVH több közbeszerzést, köztük két luxus autó vásárlását is versenyeztetés nélkül úgy bonyolította le, hogy azon csak egy ajánlattevő volt.

A versenyhivatal írásos tájékoztatójában kiemelte: a GVH törvényben rögzített feladata a versenykultúra és a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztése; az engedékenységi politika népszerűsítésére kiírt kampány, valamint a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat támogatása e feladat ellátása keretein belül történik.

A GVH az engedékenységi politika népszerűsítésére kiírt pályázat során hét vállalkozásnak küldte el hirdetményét. A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat működtetésre kiírt pályázatnál három gazdasági társaság és egy civil szervezet jelezte érdeklődését, így a GVH ezeknek küldte meg az eljárás dokumentációját – közölték.

A gépjárművek beszerzésére a közbeszerzési törvény szerinti nyílt közbeszerzési eljárás eredményeként került sor – jelezte a versenyhivatal.

Az LMP sajtótájékoztatóján elhangzott az is, a párt feljelentést is fontolgat amiatt, hogy a GVH évi 6 millió forintot fizet a Diplomata magazinnak az Országgyűlés munkájának figyelésére.

Ezzel kapcsolatban a GVH azt közölte: 2008 óta ugyanaz az ember látja el a parlamenti titkári feladatokat, 2016-tól a Diplomata Magazin Kft.-vel való szerződés keretein belül.

– MTI –
hirdetés