Gyakori kérdések a tonerek és patronok kapcsán

Gyakori kérdések a tonerek és patronok kapcsán
Vannak olyan kérdések, melyeket a vevők, illetve a leendő vevők nem mernek személyesen feltenni, mert nem akarnak “rosszat” kérdezni. Pedig nincs rossz kérdés, esetleg csak türelmetlen válaszadók.

A Patron és Toner segítségével most választ adunk a leggyakrabban felmerülő kérdésekre, hogy teljes legyen a kép a nyomtatókellékek terén.

Eredeti vs. utángyártott

Patronok és tonerek esetében fontos tisztázni, hogy az utángyártott termékekkel Önök nem hamisítványokat vásárolnak! Az eredeti toner és patron gyártói azok a nyomtatógyártók (HP, Canon, Epson, Brothers, stb), akik a saját nyomtatójukhoz gyártanak saját kellékeket, így patront és tonert is. Ezeken bátran keressék az eredetiséget igazoló OEM (Original Equipment Manufacturer) jelzést. Ezzel szemben az utángyártott patront és tonert olyan cégek állítják elő, akik arra törekednek, hogy az eredeti termékekhez nagyon hasonló tulajdonságúak, sokszor megegyező minőségűek legyenek.

Maradjak az eredetinél, vagy ki merjem próbálni az utángyártott terméket?

Bátran próbálja ki utángyártott termékeinket, hiszen 100%-os garanciát vállalunk arra, hogy prémium minőségű patront és tonert fog kapni. Rendkívül gazdaságos megoldást jelent Magyarországon emberek ezreinek, mert kedvező árfekvése mellett a kínálat is nagyon sokszínű. A Patron és Toner kizárólag minőségi utángyártott kiegészítőket árul, mellyel garantáljuk, hogy a nyomtatás ugyanolyan megbízható, mint az eredeti, és azonos kapacitásra is számíthatunk. Az utángyártott és eredeti közti különbség pusztán annyi, hogy az eredeti ára többszöröse az utángyártotténak.

Tudok-e ugyanannyit nyomtatni az utángyártottal, mint az eredetivel?

Ideális esetben igen, mert az utángyártott patron és toner kapacitása megegyezik az eredeti termékekével. Ugyanakkor jelentkezhetnek kisebb-nagyobb eltérések. De azt tudni kell, hogy az eredeti kellékek megadott kapacitása sem éri el sokszor a technikai leírásban megadottakat. A nyomtatatható oldalak száma sok dologtól függhet.

A legújabb típusú nyomtatókhoz is találok utángyártott patront és tonert?

A legújabb típusú nyomtatókhoz csak néhány hónap elteltével tudnak piacra dobni kompatibilis termékeket. A gyártóknak szükségük van időre, hogy kifejlesszék a megfelelő festékeket, alkatrészeket.

Az utángyártott termék tönkreteheti a nyomtatómat?

Dehogy. Az utángyártott termékek vizsgálatát több országban is elvégzi a helyi fogyasztóvédelem. Az eredmények mindig azt mutatják, hogy a nyomtatók meghibásodása nem áll összefüggésben azzal, hogy utángyártott vagy eredeti patront és tonert használunk-e.

Ha a nyomtatóm még garanciális, elveszíthetem a garanciát, ha nem eredeti patront vagy tonert használok?

Sajnos, ha a nyomtató nem eredeti kellékanyaggal kerül a szervizbe, a legtöbb esetben elveszik a garancia. De a nem eredeti termék kedvezőbb ára a legtöbb esetben még így is gazdaságosabb, a szervízdíjak ellenére is.

Tanácstalan vagyok, hogy melyik utángyártott patron vagy toner kompatibilis a nyomtatókészülékemmel. Mit tegyek?

A nyomtatóján és az eredeti patronon és toneren is fel van tüntetve, hogy mi a kiegészítő típusának a megnevezése. A Patron és Toner webáruház lehetőséget kínál arra, hogy a típus szerint tudjon keresni, de ha még így is bizonytalan a választását illetően, kollégáink segítenek a helyes választásban.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés