Gyakorlat a dohányfeldolgozóban

Gyakorlat a dohányfeldolgozóban
© Fotó: katasztrófavédelem
Nyíregyháza – Kedden délután az éves kiképzési terv alapján az ULT Magyarország Zrt-nél szituációs begyakorló gyakorlatot szervezett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat a nyíregyházi hivatásos tűzoltók beosztott állományának.

A gyakorlat helyismereti foglalkozással kezdődött, majd egy feltételezett helyzetben kellett az elsajátított ismereteket végrehajtania az állománynak.

A dohányfeldolgozó pincéjében az ott tárolt raklapok gyulladtak meg, a labirintusszerű épületrész füsttel telítődött és egy ember már nem tudta elhagyni a helyiséget.

Az állomány teljes légzésvédelemben hajtotta végre a feladatot, mentési csoportot alakított, akik egy védősugár fedezete mellett a bent rekedt dolgozó felkutatására indultak, miközben a további rajok több oltósugarat is szereltek, majd a tűz eloltását követően motoros ventilátor segítségével átszellőztették az épületet.

A gyakorlat célja a létesítmény területén a rajok együttműködésének begyakoroltatása, valamint az elsajátított elméleti, szerelési ismeretek gyakorlati alkalmazása volt. Emellett az állomány a talajszint alatti helyiségekből való mentést és a labirintus épületrészben történő beavatkozást is gyakorolhatta.

A feladatok végrehajtását a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeleti osztályvezetője, a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat ellenőrizte.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés