Gyalogos túrára indult az iskola a Mohos-tóhoz

A túra résztvevői
A túra résztvevői
Máriapócs – Ismét különleges napot szervezett a diákoknak és a hozzátartozóknak a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A napokban ugyanis gyalogos túrát rendeztek minden érdeklődőnek a Mohos-tóhoz.

A természetnek ritka szelete a Mohos-tó; a Nyírség egyik utolsó nagy kiterjedésű úszó lápi szigetvilága található ott, ahol ritka ősi mocsári növények, tőzegpáfrányok, moszatfajok tenyésznek.

A kirándulás során a kis csapat – amelyben voltak szülők, gyerekek, barátok, ismerősök –, végül 15 kilométert teljesített.

Sokat tanultak

– Szép teljesítmény és jó ­erőpróba volt mindenki számára. Köszönet és gratuláció a lelkes résztvevőknek. Vannak, akik még csak most kezdik a túrázás élményét a fáradozás örömével és sportelőnyeivel együtt megszokni, nekik kitartást és további ­állóképesség-javítást kívánok. A kirándulás résztvevői sok tapasztalattal gazdagodtak – foglalta össze tömören az élményeket Nagyné Béres Andrea intézményvezető, a túra megálmodója.

– Palóczy Tímea –
hirdetés