Gyarmat: kell egy kis szíverősítő!

A gyarmatiak megfogadták, hogy Barcikán kitesznek magukért
A gyarmatiak megfogadták, hogy Barcikán kitesznek magukért - © Fotó: Bereczki Zoltán
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A Kisvárda hazai pályán javítana, a Vitka és a Kölcsey idegenben törekszik bravúrra.


A Fehérgyarmat férfi NB II-es kézilabdacsapatának az aktuális szezonban mákszemnyi szerencséje sem volt az idegenbeli túrákon. Sőt, a szatmáriak szívinfarktus közeli állapotba kerültek előbb Füzesabonyban, majd a Gyöngyös U23 otthonában. Mindkét alkalommal egy-egy „fával” kapott ki a Falcsik-legénység, amely ezúttal Kazincbarcikán próbál domborítani. Mivel a borsodiak előrébb táboroznak a tabellán, az első idegenbeli bravúrgyőzelemhez alighanem nagy alakításra lesz szükség.
Miként a Kisvárda is minden bizonnyal „neki megy” a Nádudvarnak a soros, vasárnap (kezdés: 18 óra) esedékes hazai fellépésén. Annál is inkább, mert a Sándor-gárda utóbbi meccsét elbukta, bár még így lényegesen jobban áll, mint hajdúsági riválisa. A Várda a negyedik a táblázaton, míg a látogató csupán a sereghajtó Eger U23-as különítményét előzi meg. Azaz, ezt a meccset nem illene elszúrni a szabolcsiaknak.

Az Észak-keleti csoport érdekelt három megyei női együttes közül a Vitka már szombaton megmutatja magát – Bőcsön. A beregiek ez idáig hajszálra azonosan teljesítettek a házigazdákkal, egyaránt két-két pontot „összegereblyézve”. Abból kiindulva, hogy ebben az osztályban a saját környezet előnye meglehetősen jelentős tényezőnek számít, gyaníthatóan átlag felettit kell nyújtani az újonc Szemán-csapat tagjainak a siker érdekében. Egy nappal később Hajdúböszörménybe hivatalos a Kölcsey-DSE Nyíregyháza, ami rázós portyának ígérkezik. A hajdúságiak ugyanis éremesélyesnek számítanak, jelenleg negyedik pozícióban jegyzik őket, mindazonáltal a nyírségiek fokozatosan javuló formát mutatnak, ebből akár szoros parti is kerekedhet és akkor bármi megtörténhet.

A második pozícióba felkapaszkodott Mátészalkai MTK az elmúlt hét végén, előrehozott összecsapáson legyűrte az éllovas Mezőkeresztest, így most szabadnapot „vehet ki”.

KM-KT
hirdetés