Sport

2013.07.16. 15:05

Nem lesz egyedül Ostravában

Majoros Bence számára az egyéni- és párosviadalokkal kezdődik meg igazán az ifi asztalitenisz Európa-bajnokság.

Majoros Bence számára az egyéni- és párosviadalokkal kezdődik meg igazán az ifi asztalitenisz Európa-bajnokság. A csapatversenyek lezárultak a csehországi Ostravában, a korosztályos Európa-bajnokságon. A magyar ifjúsági válogatottban helyet kapott a nyírbátori Majoros Bence, aki korosztályában első éves, tehát 16 esztendősen szerepel olyan mezőnyben, amelyben többnyire 18 évesek kapnak helyet. Miután ebben a korosztályban a magyar válogatott igen erős, sejthető volt, hogy a bátori legényre nem vár főszerep a viadal során – végül a nemrégiben kinevezett szövetségi edző, Pázsy Ferenc a csapatversenyek alatt csak az utolsó mérkőzésen vetette be őt.

Túl a premieren

A magyar fiúkat előzetesen a második helyen rangsorolták, ezért okozott némi csalódást, hogy a csoportkör kezdetén vereséget szenvedtek a hollandoktól, ami a továbbiakat is alaposan meghatározta. A mieink ugyanis így nehéz ágra kerültek az egyenes kieséses szakaszban, amely során a negyeddöntőben a németektől szenvedtek 3–2-es vereséget. Ez azt jelentette, hogy csapatunk kimaradt az érmecsatákból, de eljutottak az ötödik helyért kiírt mérkőzésig, amelyen Majoros Bence is bemutatkozott. Sajnos, nem sikeresen, hiszen 3:0 (9, 7, 5)-ra veszített Carl Ahlander Johansson ellen, mint ahogy a csapat is 3–0-ra kapott ki, így hatodik lett.

A folytatásban már biztos, hogy Majoros Bence is több szerephez jut, hiszen kezdődnek az egyéni és páros viadalok. Az Európa-bajnokságok sajátja, hogy – szemben a nemzetközi csúcskategóriás versenyekkel – nem selejtező csoportokba sorolják a résztvevőket, hanem azonnal egyenes kieséses küzdelemben kezdődik a viadal. A résztvevőket 256-os táblán helyezik el, Bencének azonban egyéniben nem kell mindjárt az első fordulóban játszania, csupán a második kanyarban, a legjobb 128 között kapcsolódik be a küzdelmekbe, amikor is a Connor Edwars (walesi)–Markus Myllärinen (finn) összecsapás győztesével mérkőzik meg.

Német-kínai párral

Bence előzetes céljait úgy fogalmazta meg, hogy szeretne a legjobb tizenhat közé jutni, nos, ennek megvalósulása komoly akadályba ütközhet, hiszen ha túléli az első fellépését, akkor a következő összecsapáson a remek játékerőt képviselő cseh David Reitspies várhat rá. Párosban a kínai származású német, Qiu Liang (27. az európai ranglistán, a nyírbátori játékos jelenleg az 51.) lesz Bence partnere, ők így együtt csütörtökön mutatkoznak be, amikor a Thomas Müllner, David Serdaroglu (osztrák) tandem ellen állnak asztalhoz. Vegyes párosban pedig olyan találkozón esedékes a bemutatkozása, amelyen a négyből három magyar áll majd az asztalnál, hiszen a Majoros Bence, Imre Leila kettős ellenfele a román-magyar duó, Adrian Ilie Costea és Takács Lili lesz.

Mindenesetre Majoros nem marad magára Ostravában, hiszen szerdán befut a kisebb nyírbátori delegáció, amely nagyon szurkol majd neki a minél jobb szereplés reményében.

 

Korosztályos Európa-bajnokság

Ostrava, ifjúsági fiúk, csapat

Csoportmérkőzések. B csoport: Magyarország–Hollandia 2–3, –Olaszország 3–1, –Szlovákia 3–0. A csoport végeredménye: 2. Magyarország 5 pont – a főtáblára jutott.

Főtábla. Nyolcaddöntő: Magyarország–Oroszország 3–0. Negyeddöntő: Németország–Magyarország 3–2. Az 5-8. helyért: Magyarország–Portugália 3–1. Az 5. helyért: Svédország–Magyarország 3–1 (Ahlander Johansson–Majoros B. 3:0).

Végeredmény: 6. Magyarország.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!