Gyereke szeme láttára ütötték a kártyanyeremény miatt Aranyosapátiban

Gyereke szeme láttára ütötték a kártyanyeremény miatt Aranyosapátiban
© Illusztráció: getty images
Aranyosapáti – Ítéletet hozott a bíróság a kártyapartnerüket kirabló férfiak ügyében.

Társtettesként elkövetett rablás bűntette és testi sértés bűntette miatt I. rendű H. Zs.-t 6 év fegyházbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, III. rendű H. E.-t 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte Vásárosnaményi Járásbíróság hétfőn. A II. rendű fiatalkorú H. R. E. vádlottat 1 év 6 hónap fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélte a bíróság, melynek végrehajtását 2 év 6 hónapra felfüggesztette, és elrendelte pártfogó felügyeletét.

Fellebbezést jelentettek be

A szóbeli ítélethirdetésen elhangzott indokolás szerint tavaly július 22-én a vádlottak és a sértett Aranyosapátiban kártyáztak ismerősük lakásában. Nagyobb összeget nyerve a sértett közölte, hogy távozik a 12 éves gyermekével együtt. H. Zs.-nek ez nem tetszett, ezért megfenyegette a férfit, hogy addig nem mehet el, míg vissza nem nyeri tőle a pénzét, s ököllel orrba vágta. A sértett az utcára szaladt, de a vádlottak követték, hogy a nyereményt megszerezzék. H. Zs. többször megütötte a férfit, majd a zsebében lévő 38 000 forintot elvették tőle. A H. E. és H. R. E. folytatták a sértett verését, többször megrúgták, a zsebében a II. rendű vádlott értékek után kutatott. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, bántalmazását a kiskorú gyermeke végignézte, majd segítségért sietett.

– Az ítélet nem jogerős, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a nyilatkozattételre – tájékoztatott dr. Toma Attila, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

KM
hirdetés