Gyerekhalál: Nem zárható ki az idegenkezűség

Nyomozást rendelt el a rendőrség a sajólászlófalvai vízbefulladásos gyerekhalállal összefüggésben.

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indított nyomozást a vasárnap vízbefulladt, majd kedden holtan megtalált sajólászlófalvai kisfiú tragédiája kapcsán – tájékoztatott Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője.

Mint arról szerdán helyszíni riportunkban beszámoltunk, a KARISZ Speciális mentők emberei találták meg és emelték ki a hullámsírból a Nyögő patak vizéből a Sajólászlófalván vízbe esett hét éves kisfiút. A gyerek nevelőapja és édesanyja lapunknak határozottan állították: a gyerek nem véletlenül esett a patakmederbe, hanem a társaságában lévő hasonló korú gyerekek egyike belökte a vízbe.

A rendőrség keddi kommünikében arról számolt be, hogy a szerencsétlenség körülményeit a Miskolci Rendőrkapitányság a közigazgatási eljárás szabályai szerint vizsgálja. Szerdán pedig már arról tájékoztattak: “a mindenre kiterjedő, részletes adatgyűjtés eredményeképpen olyan információk merültek fel, amelyek alapján teljes bizonyossággal nem zárható ki az esetleges idegenkezűség. Ezért a haláleset összes körülményének tisztázása érdekében a megyei főkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettessel szemben gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt.” Azt is leszögezték, hogy a főkapitányság életvédelmi alosztálya – szakértők, gyermekpszichológus bevonásával – soron kívül folytatja le az eljárást, és ennek eredményéről a szükséges mértékben tájékoztatják a nyilvánosságot.

PT
hirdetés