Gyerekrablók Nyíregyházán? – Váratlan fordulat: a fiú találta ki az egészet

Akt.:
Gyerekrablók Nyíregyházán? – Váratlan fordulat: a fiú találta ki az egészet
© Illusztráció: getty images
Nyíregyháza – Futótűzként terjed a hír a legnépszerűbb közösségi oldalon: egy általános iskolás diákot azzal állított meg két idegen férfi, hogy az édesapja kérésének megfelelően hazaviszik.


– A rendőrségre az érintett családtól feljelentés, bejelentés ugyan nem érkezett, de az iskolából értesítették a rendőrséget. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai a vizsgálatot azonnal megkezdték, a meghallgatások megtörténtek és ezzel egyidejűleg a polgárőrség bevonásával fokozták az oktatási intézmények környékén a rendőri jelenlétet – tájékoztatott dr. Fedor Rita százados. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője szerda este újabb részleteket osztott meg a nagy port felvert üggyel kapcsolatban.

– A vizsgálat kiterjedt a környéken kihelyezett térfigyelő kamerák felvételeinek beszerzésére és elemzésére is. Az elvégzett adatgyűjtés alatt nem merült fel olyan körülmény, adat, amely igazolta volna a fiú állítását, illetve amely megalapozta volna bűncselekmény elkövetésének gyanúját. Az érintett diák ismételt meghallgatása eredményeképpen a rendőrség kategorikusan megállapította, hogy nem történt bűncselekmény. A fiú – törvényes képviselői jelenlétében – a rendőröknek elmondta, hogy a gyermekrablás kísérletének történetét ő találta ki azért, hogy magyarázatot adjon szüleinek arra, hogy miért ért később haza az iskolából. A rendőrök az adatgyűjtés és a térfigyelő kamerák felvételeinek elemzése útján is kétséget kizáró módon megállapították, hogy az eset a valóságban nem történt meg, a fiú a társaival az iskolához tartozó sportpályán kosárlabdázott.

– A rendőrség felhívja az internethasználók figyelmét arra, hogy ne terjesszenek és osszanak meg felelőtlenül bármilyen híresztelést, mert ezzel adott esetben indokolatlan félelmet és pánikhangulatot kelthetnek – kérte Fedor Rita.

A konkrét eset tehát egy diák fantáziájának szüleménye, azonban a portálunknak nyilatkozó szakpszichológus és pedagógus szerint érdemes felkészíteni a gyereket a hasonló – nem is példa nélküli – szituációkra.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország szeptember 28-i számában és a kelet.hu-n.


Nyíregyháza – Miután olvastam a Szabolcs Online-on erről az esetről, alaposan „kibeszéltük” a tanulságait családi körben és az FB-s zárt szülői csoportban is. Alsó tagozaton a mindennapi oktató-nevelőmunkánk része, hogy a tananyagokhoz, például egy olvasmányhoz kapcsolódóan felhívjuk a gyerekek figy...

Nyíregyháza - „Csak annak köszönj, akinek apa és anya is! Ne elegyedj beszélgetésbe „fűvel-fával”, és ne fogadj el semmit idegenektől: se édességet, se innivalót, se ingyen fuvart!” Lévai Ágnes Melinda tanácsadó szakpszichológus, a nyíregyházi Eötvös-gyakorló iskolapszichológusa szerint többek közöt...

Nyíregyháza - Futótűzként terjed a hír a legnépszerűbb közösségi oldalon: egy általános iskolás diákot azzal állított meg két idegen férfi, hogy az édesapja kérésének megfelelően hazaviszik. - A rendőrségre az érintett családtól feljelentés, bejelentés ugyan nem érkezett, de szeptember 25-én a nyír...A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés