Gyerekszobában keletkezett a tűz Miskolcon

Gyerekszobában keletkezett a tűz Miskolcon
Miskolc – A véletlennek köszönhetően nem történt személyi sérülés, de gyerekszoba teljesen kiégett a kilencedik emeleti panel lakásban az Avasi lakótelepen.  

Két fecskendős autó, és a speciális, magasba emelő kosaras kocsi is a helyszínre robogott. A lángok a kis szobában harapóztak el az ablak melletti sarokban. A fal mellett állt egy kis heverő, ahonnan a tűz útjára indult.
Munkatársunk a helyszínen megtudta, hogy két kisgyerek volt csak a lakásban. A felnőttek, a szülők nem tartózkodtak otthon, amikor bekövetkezett a baj.
A miskolci tűzoltók ügyeletesétől kapott információ szerint, mintegy másfél órán át tartott, amíg az utómunkálatokkal is végeztek a helyszínre vezényelt beavatkozók. A lángok keletkezésének körülményeit tűzvizsgáló vizsgálja. Azt még nem tudni, hogy a gyerekeket szülői felügyelet nélkül hagyók felelősségét felvetik-e a hatóságok.
Mindenesetre az épülettömb másik oldalán élő lakástulajdonosnak köszönhető, hogy a tűzoltókat még időben riasztották, ugyanis az ő orrát csapta meg a füstszag. Néhány perc késlekedés akár a gyerekek életébe is kerülhetett volna, és a ház további részébe is átterjedhettek volna a lángok

Kapcsolódó anyagok:

 
hirdetés