Gyermekek zsivaja a vadászati múzeumban

Akt.:
A diákok a vásárosnaményi vadászati múzeumban
A diákok a vásárosnaményi vadászati múzeumban
Vásárosnamény – Egy héten át iskoláskorú gyermekeknek nyújtott páratlan élményt az a gyönyörű vadászati múzeum, amelyet Vásárosnaményban Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetsége vezetője hozott létre trófeáiból – számukra természetes környezetet imitálva.


A hétfőtől hétfőig tartó programban délelőtt és délután negyven gyermeket és tíz kísérő tanárt látott vendégül az utazástól az étkezésig teljesen ingyen. Elsősorban a térség iskolásai voltak a szerencsések, de érkeztek Kisvárdáról és Mátészalkáról is diákok, minden bizonnyal a beregszászi iskolások sem feledik egyhamar a kirándulást.

Az eseménysorozatnak az volt a célja, hogy a közel hatszáz gyermek kimozduljon a számítógép világából, ismerkedjen a természettel, hiszen a programban szabadtéri eseményként szerepelt vadászkutya- és solymászbemutató is. A múzeumban a földrészek vadjai életnagyságukban láthatóak. Van köztük többek között oroszlán (öt is), zsiráf, zebra, sok-sok gazella, a Sziklás-hegységből és a Pamírból hegyi kecske, vadjuh, Kanadából medve.

A gyermekek megtapinthatták az elefánt bőrét, megsimíthatták az oroszlán sörényét.

Mindezek mellett megismerkedtek a vadászhagyományokkal, szokásokkal, a használható vadászeszközök­kel is.

A beregi táj vadászatait, mint élményt Vári István a napokban megjelent könyve – Vadászatok a Beregben és azon túl –, valamint az élményszerűen elmesélt történetek alapján ismerhették meg a gyermekek.

– Zsoldos Barnabás –
hirdetés