Gyermeki csodálattal is nézték a Debreceni Virágkarnevált

Akt.:
Takács Hedvig, Mezei Lázár és Németh Zsuzsa
Takács Hedvig, Mezei Lázár és Németh Zsuzsa - © Fotó: Vass Kata
Debrecen – Idén is óriási érdeklődés mellett zajlott a Debreceni Virágkarnevál egyik legnagyobb dobása, az augusztus 20-i felvonulás.

A Petőfi tér már kora reggel művészeti csoportokkal és szállingózó érdeklődőkkel telt meg. Míg a mazsorettes lányok nyújtottak vagy a koreográfiát gyakorolták, a Barna utca elején egy családot szólítottam meg, melynek tagjai már izgatottan várták a fieszta kezdetét.

A cél, hogy mindent lássanak

– Debreceniek vagyunk, és minden évben eljövünk a virágkarneválra. Most van egy vendégünk is a Dunántúlról, így ő is részese lehet ennek az eseménynek. A karneváli menetben leginkább a csoportokat és táncosokat szeretjük nézni – mondta el érdeklődésünkre Németh Zsuzsa.

Egy-két óra elteltével az Egyetem sugárút felé vettem az irányt. Ablakokban ücsörgő gyerekek, létráról szemlélődő hölgy és hűtőtáskán üldögélő férfi is szegélyezte utamat (ilyen ez a debreceni leleményesség), s lehetett tudni, ki lakhat a közelben, volt ugyanis aki „otthoni papucsban” szaladt le. Mindenki igyekezett megtalálni az ideális helyszínt a szemlélődéshez. A gondosan kihelyezett szalagok nem bizonyultak túl hatékonynak, ezek alatt átbújva, vagy – ahol már letaposták – átlépve, sokan az utcán várták az érkező fellépőket és virágkocsikat, többen pedig a járdaszegélyre kuporogtak le.

Először a gyerekekkel

Major Tamás családjával Bökönyből érkezett Debrecenbe. – Korán keltünk, hogy időben ideérjünk. Egy kicsit aggódtam amiatt, hogy gond lesz a parkolással, de a Nagy­erdőn le tudtuk tenni az autót. Onnan pedig már csak pár perc séta volt, míg ideértünk – mondta, hangsúlyozva: három gyermekükkel először jöttek karneválozni.

tamas-krisztian-tomika-berta-es-adrienn-Fotó: Vass Kata

– Korábban Debrecenben éltem, de legalább tíz éve nem láttam már a felvonulást, így nekem is öröm, hogy itt lehetünk. Nagyon élvezi az egész család, én pedig újra gyereknek érzem magam. Minden nagyon tetszik a lurkóknak is, szerencsére találtunk jó helyet, ahonnan látjuk a műsorszámokat is. Legjobban a mazsorettesek nyűgöznek le. A Karneváléjre már nem maradunk, mert úgy már nagyon hosszú lenne a nap, de lehet, jövőre megfordítjuk, és akkor csak az esti programokra jövünk el – mondta Adrienn, Tamás párja.

Ukrajnából is

A Nagytemplomnál Tibor válaszolt készségesen kérdéseimre, aki párjával érkezett Kárpátaljáról, Ungvárról.

– Először vagyunk itt és nagyon tetszik. Az ismerőseim mondták, hogy jöjjünk el, ezt nem lehet kihagyni. Nagyon kíváncsiak voltunk, nagyon érdekes az egész program. Nekem a dobosok tetszettek legjobban – mondta, mire a párja rögtön rávágta, hogy nála pedig a hatalmas tigris virágkompozíció aratta a legnagyobb sikert, de Tibor is bőszen bólogat. Abban mindketten egészen biztosak, hogy jövőre is eljönnek.

A Tokajból érkező Attila és Nóra gyermekükkel, Marcellel harmadjára jöttek el a virágkarneválra. Ha egy kedvencet kellene kiemelniük, akkor a Debreceni Állatkert 60. születésnapjához köthető tigrist mondanák, de a horvát táncosok csoportja is egészen lenyűgözte őket.

VK


Debrecen – Látványos tűzijáték zárta a 49. Debreceni Virágkarnevált hétfőn éjjel, az Egyetem téren. A parádét követően az ünneplők utcabálon szórakozhattak, amelyen Kökény Attila is fellépett. A karneváli hét azonban ezzel nem ért véget, hiszen kedden a cívisváros főterén egész nap megcsodálható ...

Debrecen - A nézők szavazatai alapján a 49. Debreceni Virágkarnevál legszebb virágkocsinak járó fődíját - a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású félmilliós serlegét - a Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta. (Szobrász Abai-Nagy István, virágdizájn Lovas Marianna és Sápi Beá...

Debrecen - Minden eddiginél több, 700 ezer szál virág díszíti a 16 virágkocsit, melyeket csaknem kétezer fellépő kísért hét kilométeren át. Megteltek a lelátók, és már kora reggel hömpölygött a tömeg a utcákon, ugyanis kezdetét vette a 49. Debreceni Virágkarnevál. Tősgyökeres cívisként mi más le...
hirdetés