Gyermekotthonból családiasabb környezetbe

Az állami gondozott gyermekek a valódi családi mintával lakásotthonokban találkoznak, ezért a szakszolgálatok arra törekednek, hogy a több tucatnyi férőhelyes gyermekotthonokat kiváltsák.

A hajdúszoboszlói intézmény korábban 112 milliós forrásból foghatott hozzá ehhez, Papp Anna intézményvezető 2004-ben négy lakásotthont adhatott át ünnepélyes keretek között 40 fiatalnak. A beruházás második ütemeként három családi házat vásároltak és újítottak fel (a Széchenyi, az Ék, a Hajdú utcákban) 30 kiskorú számára.  – Családias környezetben, szép, néhány szobás lakásban élhetnek ezentúl a gyerekek – fejezte ki örömét Juhászné Lévai Katalin, a megyei közgyűlés elnöke, valamint Gáspár Károly, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium főosztályvezetője a szaktárca és a megyei önkormányzat segítségével felújított családi házak átadóünnepségén csütörtökön.

Végleges otthon

Korábban a Gábor Áron utcai nevelőotthonból költözhettek végleges otthonukba a gyerekek, s immár a Dózsa György utcai is kiürült. Az előbbi az önkormányzaté, az utóbbiban marad az iskola és a kollégium.

BB
hirdetés