Sport

2016.09.15. 08:43

Dominik Diósgyőrben ezüstöt ugratott

Miskolc, Döge - Az Ameko Lovas SE fiatal versenyzője hideg fejjel ugratott.

Miskolc, Döge - Az Ameko Lovas SE fiatal versenyzője hideg fejjel ugratott.

Két fordulóból és hat pályából állt az ország legrangosabb korosztályos díjugrató versenye, az ezeken szerzett eredmények alapján alakult ki a végső sorrend.

Az első fordulónak Bábolna adott otthont, az Állami Ménesbirtokon Gulyás Dominik a középdöntőben és a fináléban is a második helyen zárt Öcsi, illetve Pietro nyergében. A második kört nemrégiben Diósgyőrben rendezték. Az ország legjobb tizenöt tíz–tizenkét éves lovasa, köztük Dominik, az Ameko Lovas SE versenyzője kapott lehetőséget a megmérettetésre. Dominik a végső győzelemre is esélyes volt, végül a dobogó második fokára állhatott.

Ő volt a leggyorsabb

– Tanítványom nagyon jól bírta a döntőben is a nyomást, végig hideg fejjel lovagolt. Többször átbeszéltük a taktikát, mit, hogyan és hol, milyen vonalon kell majd lovagolni a győzelem érdekében.

– Nagyon örülök, hogy a vasárnapi döntőben Dominik volt a leggyorsabb lovas az összes gyerek közül. Úgy gondolom, a rengeteg munka, kitartás, hozzáértés és szorgalom meghozta az eredményét, és a megyéből a legjobb eredményt az Ameko LSE lovasa érte el. Ismét bebizonyítottuk, hogy nem csak megyénk, de a régió legeredményesebb utánpótlás-nevelő műhelye vagyunk, hiszen lovasaink érték el az elmúlt tíz évben a legtöbb országos bajnoki címet és helyezést. A szezon még számunkra nem ért véget, hiszen várnak még versenyek tanítványaimra – mondta Bertók Viktor, az Ameko LSE vezető edzője.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!