Gyermekvasutasokat képeznek hónapokon át

Sínen van a kezdeményezés
Sínen van a kezdeményezés
Nyíregyháza – Kicsit meghökkentően hangzik, hogy a tél végén, azaz február 6-án indul a MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút őszi tanfolyama, amelyre az érdeklődő iskolások már regisztrálhatnak a www.gyermekvasut.hu weboldalon keresztül.

A négy hónapos képzést követően az ifjú gyermekvasutasok avatására júniusban kerül sor. A képzés során a tanulókat felkészítik a gyermekvasutas szolgálatokra és a kisvasutas életre. A leendő gyermekvasutasok heti egy alkalommal elméleti és gyakorlati foglalkozásokon vesznek részt a hűvösvölgyi Gyermekvasutas Otthonépületben, a kisvasút állomásain, valamint a MÁV Baross Gábor Oktatási Központjában. Elsajátítják a vasúti jelzési és forgalmi ismereteket, pénztári szabályokat, tanulnak a környék turisztikai látványosságairól, majd vizsgát tesznek, hogy aztán teljes felelősséggel irányíthassák a kisvonatokat, szolgálják a Guinness World Records Rekordok Könyvébe tavaly bekerült Gyermekvasutat és főként az utasokat. Természetesen mindeközben az általános iskolájukban is jó eredményt kell produkálniuk.

Kritériumok

A tanfolyamra negyedik, ötödik vagy hatodik osztályos tanulók jelentkezhetnek. További információ a jelentkezésről és a tanfolyamról a Gyermekvasút honlapján olvasható: http://www.gyermekvasut.hu/rendezvenyek/57-tanfolyam/








hirdetés