Gyógyír a betegségre

Ugyan rakoncátlankodott az egészsége, Rakonczai Beáta mégis kitett magáért a hétvégi utcaifutó világbajnokságon, Debrecenben.

Az NYVSC versenyzője, György Rolland tanítványa ugyanis egyéniben a 24. helyen ért célba, de ettől is nagyobb durranás, hogy tagja lehetett a hatodik helyezett magyar válogatottnak.

– Figyelembe véve, hogy a verseny előtt megfáztam, lázas is voltam, egyéniben a húsz-harmincadik hely megszerzését tűztük ki célul – mondta Rakonczai Beáta. – Illetve, ahogy romlott az állapotom, a fő terv az lett: valahogy teljesítsem a húsz kilométeres távot. Végül minden a tervek szerint alakult, bár be kell vallanom, számomra nagyon kemény volt ez a futás. Szerencsére sikerült bolyban futnom, így a viszonylag nagy széllel sem kellett megküzdenem, és mivel a közönség is bíztatott bennünket, végig éreztük, hogy hazai pályán versenyzünk.

A viadal erősségéről csak annyit: a női győztes holland (Kenyáéból honosított) Kiplagat világcsúcsot ért el. A csapatversenyben szereplő három magyar futónő az első huszonöt között ért célba, így érték el a fantasztikusnak számító hatodik helyezést.

–Még nem fordult, hogy a magyar női válogatott ilyen előkelő helyen végezzen – folytatta György Rolland tanítványa. – Nagyon boldogok voltunk az elért helyezéssel és a szövetség elvárásainak is messze megfeleltünk. Úgyhogy minden téren gyógyír volt számomra ez a jó szereplés.

– Bodnár Tibor –További hírek a szon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés