Gyöngygalléros és Ezüstpitykés táncosok

Nagyszerű produkcióval léptek színpadra
Nagyszerű produkcióval léptek színpadra
Nyíregyháza – Eger adott otthont az elmúlt hétvégén a IX. Országos Ifjúsági Szólótánc Versenynek, amelyen 65 produkcióval mutatkoztak be az ország legjobb ifjúsági korosztályú néptáncosai.

– Az izgalmas két nap során a fiúk az Ezüstpitykés, a lányok pedig a Gyöngygalléros táncos cím elnyeréséért mérték össze a tudásukat a kötelező és a szabadon választott táncaikkal. A Nyírség Táncegyüttes fiatal táncosai közül a szólóban induló Szalontai Jordán Ezüstpitykés táncos címet nyert (ördöngősfüzesi ritka és sűrű fogásolással illetve inaktelki legényessel), a párban induló Szegvári Laura és Talián Márk pedig Gyöngygalléros táncos és Ezüstpitykés táncos címet nyertek (magyarpalatkai szökős és friss csárdással, illetve kalocsai friss és marssal) – számolt be az eredményről Demarcsek György.

Az elegáns, mégis szilaj és virtuóz legényesek a kitűnő párkapcsolattal, tisztán, sallangmentesen, „fiatalos érettséggel” előadott páros táncok bemutatásával elért kitűnő eredmény bizonyítja, hogy a fiatal táncosok jó úton járnak, s a felnőtt szólisták között is várnak rájuk sikerek.

KM
hirdetés