Gyöngyöző burgonyazupa

Akt.:
Gyöngyöző burgonyazupa

Ha gondot okoz mit főzzön
hétvégén, ne keseredjen el, mi
segítünk kitalálni!

Gyöngyöző burgonyazupa


(Zupa : Katonakonyhák rántott
levesének a német Suppe
szóból eredő neve.)

Hozzávalók 4 főre


  • 0,5 kg burgonya

  • 5 dkg füstölt mangalica szalonna

  • 2 szál sárgarépa

  • 2 szál zellerzöld

  • 2 fej vöröshagyma

  • 2 kiskanál Kalocsai édes nemes
    paprika

  • liszt

  • só, bors

  • 4 szál petrezselyem- 1 szál zeller-
    zöld a díszítéshez

Elkészítés


A burgonyát megtisztítjuk,
megmossuk, enyhén sós
vízben a tisztított, karikázott
sárgarépával feltesszük
főni. Amikor a burgonya és a
sárgarépa majdnem puha akkor
elkészítjük a világos
rózsaszínű paprikás
rántást amelyben előzőleg
finomra vágott vöröshagymát
fonnyasztottunk. (


A szalonnát apró kockákra
vágva kiolvasztjuk, az apróra
vágott hagymát rajta megfonnyasztjuk,
liszttel megszórjuk, Kalocsai paprikával
és a zellerzölddel fűszerezzük. A
megfőtt burgonyát és
sárgarépát leszűrve
a hagymára rászedjük,
felengedjük a gyöngyöző levessel, s
még egyszer átforraljuk.
Zellerlevéllel, petrezselyem
zöldjével díszítjük.


Egyéni ízlés szerint
készíthetjük
majoránnával, babérlevéllel
vagy tárkonnyal fűszerezve is. Aki szereti
tejfölt is adhat hozzá.








hirdetés