Győr nyerte a tésztahíd-építő bajnokságot, Nyíregyháza második lett

A “Zazi” névre keresztelt projekt gazdái, Györei Marcell és Czipó Dávid egy 982 grammos hidat építettek, amely 369,1 kilogrammot bírt el. A második helyezett egy nyíregyházi csapat lett 341,1 kilóval, a bronzérmet pedig a teheráni egyetem csapata szerezte meg, 329,9 kilogrammal.

Az abszolút rekordot két évvel ezelőtt állították fel a verseny helyszínéül szolgáló Óbudai Egyetem hallgatói, akik egy 560 kilós teherbírású tésztahidat fejlesztettek ki.

Az idei megmérettetésen egy középiskola és 4 határon túli magyar felsőoktatási intézmény, egy pisai, egy rigai és egy teheráni intézmény diákjai, valamint négy hazai főiskola illetve egyetem vett részt. A “legszebb Lánchíd” kategória győztese az iráni csapat lett, akik a dékán szerint “utcahosszal” előzték meg a többieket, a látványos kivitelezés alapján.

A Közlekedési Múzeum különdíját a marosvásárhelyi campus viheti haza. A zsűri által legszebbnek tartott hidat az Óbudai Egyetem diákjai készítették, és az övék lett a legkülönlegesebb megoldásnak járó innovációs díj is. Ez azonban csekély vigasz ahhoz képest, hogy az egyetem két legjobbja nem tudta megméretni magát a 2010 márciusában megrendezett kanadai világversenyen.

2003 óta már hatszor szerezte meg az első helyet a magyar iskola, idén azonban a győzelemre esélyes hidat közvetlenül a döntő előtt összetörte valaki. A verseny PR vezetőjének nyilatkozata szerint a rendezők hibájából bekövetkezett véletlen baleset történhetett, de nem lehet kizárni a szándékos szabotázs lehetőségét sem.

– Független Hírügynökség –
hirdetés