Győrbe szállítják a villámcsapást túlélő fiút Nyíregyházáról

Szerdán délelőtt elszállították a nyíregyházi kórházból azt a 16 éves fiút, akit a Nyíregyházi Állatparkban ért villámcsapás július közepén.

Pápai György, az Országos  Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója a Független Hírügynökségnek elmondta: jelentősen javult a fiatalember állapota, ez tette lehetővé, hogy elszállíthassák a győri kórházba.

A mentőt, amelyben a fiút útnak indították, Debrecenből érkezett gyermekmentő kíséri, ebben gyermekorvos utazik. A jármű csúcstechnológiával felszerelt, de beteget nem szállít, innen monitorokon figyelik a sérült állapotát. A fiú egyébként már önállóan lélegzik, nincs szüksége lélegeztetésre – tudtuk meg Pápai Györgytől, aki hozzátette: a család kérésére részleteket nem mondhat a gyermek állapotáról. A gyermekmentő Budapestig kíséri a fiút, ott átadják a dunántúli kollégáknak. Várhatóan kora délután érkezik meg Győrbe a beteg.

Mint arról a Független Hírügynökség már beszámolt: a 16 éves győri fiatalember édesapjával volt július 18-án a Nyíregyházi Állatparkban, amikor hirtelen vihar tört ki. A fába, amely alatt álltak, villám csapott. A fiú életveszélyesen megsérült, egy látogató és a park vezető-helyettese élesztette újra. Édesapja könnyű sérüléseket szenvedett, ő másnap elhagyhatta a kórházat. Édesanyja és testvére nem volt a helyszínen, amikor a baleset történt.

– Független Hírügynökség –
hirdetés