Gyorsítás a digitális sztrádán

Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hanusi Péter polgármester és Fábián László vezérigazgató éppen elhelyezni készül a kapszulát
Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Hanusi Péter polgármester és Fábián László vezérigazgató éppen elhelyezni készül a kapszulát - © Fotó: Magánarchívum
Mátészalka – Mostantól az egész járás a digitális átalakulás nyertesévé válhat.

– A jövő év végére szupergyors internet hálózhatja be egész Magyarországot. Létfontosságú ez a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából, hiszen a gőzerővel dübörgő digitális ipari forradalom életünk minden területét átszövi. Aki nem alkalmazkodik a fénysebességű változásokhoz, az sajnos törvényszerűen lemarad – mondta köszöntőjében tegnap Hanusi Péter polgármester a mátészalkai járás területén induló beruházás alapkőletétele alkalmából rendezett sajtótájékoztatón, a Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház Dienes Galériájában.

Lemarad, aki nem alkalmazkodik a gyors változásokhoz.
Hanusi Péter

Megbízható kivitelező

– Az Elektronet Zrt. mint a térség helyi távközlési szolgáltatója térségünkben 616,97 millió forint európai uniós támogatás segítségével új generációs internethálózatot épít ki. Külön öröm számunkra, hogy olyan megbízható cég végzi a beruházást, amelynek munkájával, szolgáltatásával maximálisan elégedett Mátészalka és térségének lakossága.

Kovács Sándor országgyűlési képviselő a rendezvényen kiemelte: – Az élet minden területén érezzük, hogy a digitális átalakulás visszafordíthatatlan. Nagy öröm minden település számára, hogy a kormány lendületet kíván adni a digitális átalakulásnak, fejlesztésnek. Az önkormányzatoknak jelentős szerepük van abban, hogy a polgárok, a munkavállalók és a vállalkozások egyaránt a digitális átalakulás nyerteseivé válhassanak.

Minden háztartásban

A digitális átalakulás jelei a gazdaság, a társadalom, az élet minden szegletében megjelentek. A Szupergyors Internet Program (SZIP) legfontosabb célja, hogy 2018 végére minden magyar családnak, háztartásnak, vállalkozásnak és közintézménynek lehetősége legyen a legalább 30 Mbit/s sebességű internetszolgáltatás igénybevételére.

– Szondi Erika –


Széles körű, térségi hálózatfejlesztés

– A fejlesztés eredményeként a már jelenleg is ellátott igényhelyek mellett további 5400 lakossági, 280 üzleti és 50 közintézményi végponton tudjuk biztosítani a nagy sávszélességű internet-hozzáférést. A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló hálózatfejlesztés során közel 120 kilométer új optikai kábel építésére kerül sor a mátészalkai térségben – ismertette a beruházás részleteit Lukács Zoltán, a kivitelező cég műszaki igazgatója, aki még hozzátette:

– A mátészalkai járáshoz hasonlóan az ibrányi és csengeri járásban is kiépítjük az optikai kábelt a SZIP keretében.
hirdetés