Gyorssegélyt osztott a Vöröskereszt

Miskolc – A Magyar Vöröskereszt mintegy négymillió forint értékben osztott szét segélycsomagokat az árvíz sújtotta Ónodon, Szendrőládon és Komlóskán – a Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda tájékoztatása szerint .

A csomagokat 50 vöröskeresztes önkéntes segítségével, a helyi önkormányzatokkal szoros együttműködésben osztotta ki a Vöröskereszt szombaton. A rászorulók 15 ezer forint értékben tartós élelmiszereket, ásványvizet, tisztító-és fertőtlenítőszereket kaptak. Ónodon 50, Szendrőládon 65, míg Komlóskán 100 család jutott gyors segítséghez. A most kiosztott 6 tonna áru értéke eléri a 4 millió forintot. A Vöröskereszt a héten több mint egy tonna klórmeszet is eljutatott Borsod és Heves megyébe.

A Magyar Vöröskereszt a következő két hétben 60 milliós segélyezésbe kezd, ennek során minden árvíz miatt érintett településre eljut majd a segítség. A szervezet a későbbiekben az újjáépítésből is kiveszi majd a részét. Molnár Józsefné, a Vöröskereszt megyei elnöke hangsúlyozta: előzetes felmérés alapján, a polgármesteri hivatalokkal való egyeztetést követően akár építőanyagok vagy használati cikkek megvásárlásával is próbál segíteni a rászoruló családoknak – ismertette a sajtóiroda.
hirdetés