Győzedelmeskedtek a komádi srácok az Európa Kupában

Akt.:
Győzedelmeskedtek a komádi srácok az Európa Kupában
© Fotó: Barbara Gabriella
Komádi – Idén is a Bihari Gyermekotthoni Központ Komádi csapata diadalmaskodott a Gyermekotthonok Grassroots Labdarúgó Európa Kupa Döntőjében, amit immár tizennyolcadik alkalommal, ezúttal július 30. és augusztus 3. között rendeztek meg Kecskeméten.

A 16 év alattiak korcsoportjában a Kecskeméti SOS Gyermekfalu a hetedik helyen zárt, Szombathely a negyedik lett, Komádi a dobogó harmadik fokára állhatott fel Ukrajna mögött, Szlovénia pedig nyert a csoportjában. A 16 év felettieknél Szombathely a hatodik helyet, Somogyvár a bronzérmet szerezte meg. Ezüstérmes Szlovákia, míg a bajnok Komádi lett. A Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány közös szervezésében 15 országból mintegy 300, gyermekotthonokban és állami gondoskodásban élő fiatal sportoló volt jelen a nemzetközi tornán.

Az ifjak koncerten szórakozhattak, megismerhették a „hírös város” nevezetességeit és egy nap strandon lazíthattak. A résztvevő országok között volt hazánkon kívül Németország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Macedónia, Bulgária, Lettország, Ausztria, Hollandia.

Fotó: Barbara Gabriella
hirdetés