Győzni akarnak az Újpest ellen

Az exdebreceni, Sitku Illés biztos benne, hogy a Fehérvárnál a mentalitással nem lesz gond.

Lépéshátrányban van a DVSC-AVE Ásványvíz csapata az Újpesttel szemben a bajnoki címért vívott küzdelemben: hiába nyer a Loki szombaton a Pápa ellen, ugyanis ha a lilák is begyűjtik a Fehérvár ellenében a 3 pontot, akkor Mészöly Géza és csapata örülhet az elsőségnek. Viszont a párosítás tekintetében a DVSC áll jobban, hiszen a már kieső pápaiak látogatnak a Nagyerdőre, míg az Újpest a sokáig bajnoki címre aspiráló Fehérvárt fogadja a Puskás Ferenc stadionban.

Elkél a segítség

A Loki őszi hazai bajnoki meccsei – képekben

Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.
Debreceni VSC-Pécs: DVSC-Pécs 2005.10.23.
Debreceni VSC-FC Fehérvár: DVSC-AVE Ásványvíz–Fehérvár 2005.10.30.
Debreceni VSC-Sopron: DVSC-Sopron 3-1
Debreceni VSC-Budapest Honvéd: Loki-Honvéd 2005. 12. 03.
A tavaszi meccsek képei:
Debreceni VSC-Kaposvár: DVSC-Kaposvár 2-1 2006.03.04
Debreceni VSC-Győr: DVSC - Gyor 2006.03.19.
Debreceni VSC-REAC: DVSC-AVE Ásványvíz-REAC 2006.04.14.
Debreceni VSC-Tatabánya: Loki-Tatabánya 2006. 05. 07.
Fehérvár FC-Debreceni VSC: Fehérvár FC - Debreceni VSC 2006.04.30.
Debreceni VSC-FTC: DVSC-FTC 2006.05.21. DVSC-AVE Ásványvíz-Ferencváros 3-1 2006.05.21.

– Egyértelműen győzni megyünk a fővárosba; az már más kérdés, hogy egy esetleges diadallal magunkon kívül másnak is segítünk – nyilatkozta Sitku Illés, aki az elmúlt évben még a Lokival lett bajnok, idén viszont a székesfehérváriak leggólerősebb labdarúgója. – Sokan azt hiszik, most már, hogy a bajnoki reményeink elúsztak, nem foglalkoztat bennünket az utolsó összecsapás, de ők nagyon nagyot tévednek. Igazi presztízsütközet lesz szombaton a Puskás stadionban; egész évben végig a dobogón voltunk, éppen az utolsó fordulóban nem akarunk lecsúszni az emelvényről. Az sem jelent semmit, hogy a Magyar Kupa elhódításával már megvan a jogunk a nemzetközi kupaszereplésre, ugyanis nagyon fontos számunkra, hogy éremmel zárjuk az idei bajnokságot. Való igaz, hogy a bronz nem csillog olyan szépen, mint az arany, de nekünk szükségünk van a medálra. Annyit ígérhetek a debreceni szurkolóknak, a mentalitásunkkal nem lesz probléma, biztosan ugyanúgy lépünk pályára, mintha a bajnoki címért küzdenénk – fogadkozott Sitku Illés.

Játékok és jegyek

A Borsodi Liga zárófordulójának napján, a Pápa elleni mérkőzés előtt, 13.30-tól 15.30-ig adidas labdasebesség-mérő versenyt rendeznek a szurkolóknak, aminek a selejtezője a sportcentrum területén lesz. A mérkőzés félidejében sem unatkoznak majd drukkerek, hiszen a szokásos óriáslabda-gurító szlalomjáték zajlik majd, illetve ezt követően kerül sor a labdasebesség-mérő verseny döntőjére.

A szombaton 16.20-kor kezdődő Loki–Pápa találkozóra a DVSC Futball Szervező Zrt. már megkezdte a belépők árusítását. Jegyeket elővételben a szokott helyeken, a Debrecen Plaza első emeltén és a Kishegyesi úti bevásárlóközpontban található DVSC Ajándékboltban, illetve az Oláh Gábor utcai stadion I-es pénztárában (9-től 17-ig) lehet megvásárolni.

Az ünnepléskor csalódás nem éri a szurkolókat.

Akár arany, akár ezüstérem lesz a bajnokság végén a DVSC-AVE Ásványvíz csapatának jussa, az érmeket mindenféleképpen a szombati, Pápa elleni összecsapást követően, a stadionban adják át a Loki gárdájának. A folytatás viszont függ attól, milyen nemesfémből készül a medália, amennyiben aranyéremmel gazdagodnak a debreceniek, akkor a főtéren folytatódik az örömünnep, ha ezüstérem került a hajdúságiak nyakába, akkor a stadionban gratulálhat egymásnak labdarúgó és szurkoló – viszont, ha ebben az esetben is igény lesz a Kossuth téri fiesztára, akkor lehetőség lesz a főtéri ünneplésre is – ígérte Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere a DVSC főhadiszállásán megtartott sajtótájékoztatón.

Szilágyi Sándor, a DVSC cégvezetője azt kérte a szurkolóktól, hogy az elmúlt évhez hasonlóan, idén is európai módon, kultúráltan, a helyükön maradva ünnepeljék a drukkerek a csapatot. Az esemény többször is elhangzott: a Loki győzelemmel akarja zárni a szezont, a kérdés az, ez mire lesz elegendő.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • Éger László volt az egyik legjobb
  • Mentálisan kell felkészülni
  • Szombatra maradt a döntés
  • Három pontot ért a büntető


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából


    hirdetés